Eşimle ilgili icra takibinden benim mallarım haciz olur mu?
Merhaba,
Eşim ile evlenmeden önce 2001 yılında,eşimin çalıştığı bankadan iş akdi fesh edilmiş, karşı taraf ceza ve tazminat davası açmış.Biz 2003 yılında evlendik, her iki dava da evliliğimizden sonra sonuçlandı.Ceza davası 2012 yılında sonuçlandı ve eşim beraat etti, fakat tazminat davasında eskiden çalıştığı banka, eşimin mal varlığı olmadığından ve iş vereni olup sorumlu bulunduğundan tazminatı ödedi, şimdi ise eşim hakkında icra takibi başlattılar.Alacaklarını 200.000.-TL olarak belirlemişler,benim öğrenmek istediğim şu;
benim üzerime kayıtlı 1 araba ve 1 tekne var, eşimin evliliğimizden önce başlayan ancak evliliğimizden sonra sonuçlanan ve 2013 yılında başlayan icra takibi için, bana ait araba ve tekne haciz edilebilir mi? Değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Cevap: Eşimle ilgili icra takibinden benim mallarım haciz olur mu?
tazminat davasını açan "karşı taraf" kim?
Eşimin çalıştığı bankada müşterisi ve aynı zamanda uzaktan akrabalığı olan bir şahıs...
Alıntı:
denizkuşu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Eşim ile evlenmeden önce 2001 yılında,eşimin çalıştığı bankadan iş akdi fesh edilmiş, karşı taraf ceza ve tazminat davası açmış.Biz 2003 yılında evlendik, her iki dava da evliliğimizden sonra sonuçlandı.Ceza davası 2012 yılında sonuçlandı ve eşim beraat etti, fakat tazminat davasında eskiden çalıştığı banka, eşimin mal varlığı olmadığından ve iş vereni olup sorumlu bulunduğundan tazminatı ödedi, şimdi ise eşim hakkında icra takibi başlattılar.Alacaklarını 200.000.-TL olarak belirlemişler,benim öğrenmek istediğim şu;
benim üzerime kayıtlı 1 araba ve 1 tekne var, eşimin evliliğimizden önce başlayan ancak evliliğimizden sonra sonuçlanan ve 2013 yılında başlayan icra takibi için, bana ait araba ve tekne haciz edilebilir mi? Değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Eşinizin şahsi borcundan dolayı eşinize kefil olmamanız durumunda, sizin üzerinize kayıtlı mallar üzerine herhangi bir haciz konamaz. Ancak üzerinize olan mallar eşiniz tarafından borçludan mal kaçırma amacıyla muvazaalı olarak sizin üzerinize yapılmış ise, alacaklının durumu araştırtması sonucu bunu tespit ederse tasarrufun iptali davası açılabilir. Fakat bu mallar borç doğmadan önce sizin üzerinize devredilmiş ya da daha ilk başta alınırken direkt olarak sizin üzerinize tescil olunmuş ise o zaman sorun yoktur.
Teşekkür ederim, beni çok rahatlattınız...