Cevap: Takipsizlik ve müsadere
Takipsizlik verilen eyleminiz taşıması yasak olan silahı yakalatmanızdan başka olabilir.
Müsadere el koyma demektir silahınıza el konulacak beyanlarınız alınacak demektir.
Cevap: Takipsizlik ve müsadere
Yapılan hazırlık soruşturması neticesinde şüpheli hakkında .../.../2010 gün ve 2010/...... K. numarası ile takipsizlik kararı verilmiş olup : Soruşturma evrakı ekinde bulunan emanet eşyanın müsaderesi için soruşturma evrakı ilişikte gönderilmiştir.
Soruşturma evrakı içinde bulunan emanet makbuzunda yazılı emanetin 2010/.... sırasında kayıtlı suç eşyasının T.C.K nın 54. maddesi uyarınca müsaderesine karar verilmesi .....
iyide takipsizlik nasıl başka olabilir aynı mahkeme kağıtlarıyla beraber verdi kalem bana . takipsizlik başka olsa neden müsadere mahkemesinin kağıtlarıyla beraber versin. Ayrıca benim o silahtan başka yakalattığım başka bir eşya yok. sadece bir kez silah yakalattım. başka bir olayın takipsizliği olsa aynı kararda takipsizlik başka, müsaderesine karar verilen eşya başka diye birşey olurmu. ayrıca buradaki mahkemeye gelen talimatta da sanığın müsadere için diyecek birşeyinin sorulmasına diyor. cevabınız pek tatmin etmedi doğrusu. herhangi bir olay yok ateş etme falan silahta bozuk çalışmıyor anlamam zaten silahlardan. başka bir olayın takipsizlik kararını aynı kararda nasıl verir ki(zaten başka bir olay yok ) ??? sadece tck 54e göre müsadere kararı istenmiş. onu soruyorum. zaten iddianame yok. bu silah olayındanda takipsizlik vermese iddianme olurdu ortada