-
Asansör denetimi
bizim apartman 40 daireli asansör TSE tarafından şubat ayında denetrlendi denetim de bazı parçaların degişmesive ek ilave işler yapılması için rapor vermiş ve asansörün maliyeti 1200 tl kadar tutuyor benim sorum yönetici bunu yaptırmak için topllantı yapmadan bazı firmalardan teklif almış tek başına ve sonradan kendisinin uygun gördüğü firmada kendisi karar kılmış ve toplantısız akşam herkesin evinde imza toplayarak kabul edilmştir diye kağıt asmış ama ne kabul edenler belli nede kabul etmiyenler .ve bizim daha önceden demirbaş adına toplanmış 12000 tl paramızvar ondan değil de yeni para toplanmasını istiyor toplanan parayla ödeme yapacakmış bu ne derece yasal ve dogrumu aydınlatısanız sevinirim teşekürler.
-
Cevap: Asansör denetimi
Mevzuatın adını hatırlayamadım ancak yeni düzenleme bina yöneticilerine bu konuda sorumluluk yüklüyor. Yetkili ve görevli Makine mühendisi tarafından asansör hakkındaki raporda yazan aksaklıkları düzeltmek zorunda. Kısacası asansörlerdeki zorunluluklardan kaynaklanan tadilat lüks bir ihtiyaç olmadığı gibi aksi takdirde binaya para cezası gelebilir, enerji kimlik belgesi verilmeyebilir. Bu nedenle muhalefet olmamanızı tavsiye ederim.
-
Muhalefet olmayın, fakat apartman hesabındaki söylediğiniz para başka bir iş için toplanmadı ise veya tamir bakım vs işler için kullanılmak üzere gibi bir fondada değilse, direkt apartman kasasında bulunan bir para ise o zaman yönetici bu paradan harcamalıdır.
Yöneticiler kat malikleri kurulunda alınan aksi bir karar yok ise daha önce topladığı avans bitmeden yeni bir avans toplayamazlar.
-
ben yapılmaması taraftarı değilim yapılmasını istiyorum ama toplantısız gece daire dolaşıp imza toplaması kimin evet dediği kimin hayır dediği beli değil kendisi tek birkaç firmadan teklif alıp kendi karar vermesi .bizim topladığımız o para demirbaş adı altında karar alındı, bizim eski kapıcıyla mahkemelik işimiz vardı ama onun ne zaman sonuçlanacağı beli değil.
-
1200 tl yüksek bir bedel değil bizim apartmanda 3000 tl ye yakın masraf çıktı. Mevcut parayı kapıcının haklı çıkması ihtimaline karşı tutuyor olabilir.
Bakın herkes yöneticiyi ayakçı gibi görüyor ama sırf bunun için olağan üstü toplantı yapacak 40 kişiyi tek tek i haber ver 1 ay sürer toplanmak ve asansör çalışmasa millet isyan eder. Bu asansörlerin teftişinden direkt yönetici 1. dereceden sorumlu 3 yerden teklif alıp dosyaya koyup direkt avansta toplayabilirdi.
-
pardon asansör masrafı 12000 tl ben orda eksik yazmışım 1200 tl olsa öyle yapabilir ama meblağ yüksek toplantı olup araştıma kurulu kurulabilr diye düşünüyorum. tek kendi yaptırması ne derece güvenilir.
-
Kaç asansör var bilmiyorum ama yüksek bir rakam
Konuyu denetçiye götürürün denetçi bunlar için var. Zaten en az 3 yerden teklif almalı yönetici.
Yada 1/3 imza toplarsanız sizde toplantı çağrısı yapabilirsiniz.