Tüketici Mah. kazandığım davada karşı taraf icra yolu ile avukat vekalat ve icra ilam masrafını benden istiyor
Tüketici mahkemesinde kesinleşen mahkeme kararına istinaden bankadan paramı aldım fakat şimdi bir yazı geldi elime avukat aracılığı ile 10.ncu icra da avukat vekaleti ve icra ilam masrafı adı altında 772,00 tl benden istiyor benim kazandığım bir davada böyle bir hakkı varmı acaba
mahkeme karar hükmünde avansın kalan kısmının benim tarafıma iadesi var başka bir masrafla ilgili cümle bulunmamakta
Cevap: Tüketici Mah. kazandığım davada karşı taraf icra yolu ile avukat vekalat ve icra ilam masrafını benden istiyor
Merhaba,
Mahkeme hükmünü, yani gerekçeli kararı yeniden okuduğunuzda"davanın kısmen kabul kısmen reddine" ibaresi varsa, reddedilen kısım nedeniyle karşı taraf vekili için vekalet ücretine hükmedilmiş olabilir. Eğer kısman kabul söz konusu değilse, "davanın kabulüne" denilmişse size karşı herhangi bir talep ileri sürülemez. Saygılarımla,
Cevap: Tüketici Mah. kazandığım davada karşı taraf icra yolu ile avukat vekalat ve icra ilam masrafını benden istiyor
ertuğrul bey alakanıza tşk ederim
Alıntı:
Av.Erduğrul Özbay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Mahkeme hükmünü, yani gerekçeli kararı yeniden okuduğunuzda"davanın kısmen kabul kısmen reddine" ibaresi varsa, reddedilen kısım nedeniyle karşı taraf vekili için vekalet ücretine hükmedilmiş olabilir. Eğer kısman kabul söz konusu değilse, "davanın kabulüne" denilmişse size karşı herhangi bir talep ileri sürülemez. Saygılarımla,
3.900TL lik dava açmıştım KISMEN KABULUNE yazıyor ve benim kazandığım 3.200 TL ufak bir kısım kabul edilmese bile
440,00TL ilam vekalet ücreti
220,00 TL vekalet ücreti
8,60 TL masraf
48,07 TL Harç toplam
716,67TL toplam borç
bu talep edilen miktarlar fazla veya haksızlık değilmi sonuçta davanın 4/5 ni kazanmışım bende kazandığım kısımdan dolayı ücret talep edemiyormuyum
Evet malesef böyle avukat kendi avukatlık ücretini almak için icraya veriyor ve bir vekalet ücreti daha alıyor. icraya vermeden karşı avukatlık ücretini ödese idiniz. daha az ödeyecektiniz.
fazlaya dair haklarım saklı kalmak kaydıyle daha az rakam isteseydiniz mesala 3000 Tl mahkeme 3200 tl hükmedecekti ve siz ıslah yolu ile o parayı yinede alacaktınız.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Evet malesef böyle avukat kendi avukatlık ücretini almak için icraya veriyor ve bir vekalet ücreti daha alıyor. icraya vermeden karşı avukatlık ücretini ödese idiniz. daha az ödeyecektiniz.
fazlaya dair haklarım saklı kalmak kaydıyle daha az rakam isteseydiniz mesala 3000 Tl mahkeme 3200 tl hükmedecekti ve siz ıslah yolu ile o parayı yinede alacaktınız.
bana bilgi verseydi karşı taraf öderdim tabiki benden habersiz direk icraya vermiş fazla vekalet ücreti alabilmek için fakat bunun birde İlahi Adaleti var yazık günahtır bu paralar kolay kazanılmıyor
Alıntı:
f1help rumuzlu üyeden alıntı
bana bilgi verseydi karşı taraf öderdim tabiki benden habersiz direk icraya vermiş fazla vekalet ücreti alabilmek için fakat bunun birde İlahi Adaleti var yazık günahtır bu paralar kolay kazanılmıyor
Hukuk böyle birşey. sizde karşı tarafı mahkemeye verip paralarını aldınız neden hukuken haklı olduğunuz için. Karşı tarafta hukuken hakkını alıyor. Herkes kanunları biliyor kabül edilir. zaten karardada bu belirtilmiştir.