İdareye karşı tazminat davası
Öncelikle böyle bir site hazırladığınız için tekrar teşekkür ederim.
Tekrar diyorum çünkü, daha önce burada sormuş olduğum sorulara karşı aldığım yanıtlardan hareketle idareye karşı dava açtım (Usulsüz bir şekilde düşük verilen sicil notumdan dolayı tayinim anadolu kapsamı dışındaki bir okula yapılmıştı)ve davayı kazandım. İdari mahkeme sicil notumun objektif ve önyargıdan uzak verilmesi gerekirken bunun yapılmadığını, ayrıca sicil notumun yanlış verildiğini (amirin yanında çalışılması gereken süreyi doldurmadığımdan geçmiş yılların ortalamasının alınması gerekiyordu) ve dolayısıyla yapılan atamanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Şimdiki aşamada ise sorum şu: Birinci sicil amirim (okul müdürüm) ve ikinci sicil amirimin(il milli eğitim müdür yardımcısı) vermiş oldukları bu usulsüz ve önyargılı verdikleri sicil notu yüzünden ve haklarında görevlerini kötüye kullandıkları için dava açabilirmiyim. Açabilirsem nereye ve husumeti kime yöneltmeliyim. Ayrıca bunun için maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(BU GÜZEL ÜLKEMDE HER ŞEYE RAĞMEN HUKUKUN İŞLEDİĞİNİ GÖRMEK İNSANA GÜVEN VERİYOR)