Boşanma, Tazminat ve Nafaka ?
Öncelikle Merhaba... Ben adım Mehmet. 4 yıldır evliyim, çocuğum yok ama mutsuzum hergün kavga ediyoruz, tartışıyoruz, rahatsızlandık. Ben boşanmak istiyorum eşim istemiyor ne yapmalıyım? terk mi edeyim? nafaka, tazminat ne durumda? cevabınızı bekliyorum.
NOT : bu arada işitme engelliyim cümle bozukluğu için özür dilerim.
Cevap: Boşanma, Tazminat ve Nafaka ?
cevap yok mu? lütfen...
Çocuk yok, Eşi iş yok.
Nafaka ve Tazminat öder miyim? ben tazminat ve nafaka istemiyorum (yani vermiyorum)
Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle boşanma davası açacaksınız. Anlaşma yoksa çekişmeli boşanma davası olacak bu. Eşinizin işi yoksa ama sizin varsa nafaka çıkabilir. Bunun gibi bir çok sebeple nafaka; iki tarafın ekonomik durumunun mahkeme hakimi tarafından değerlendirilip takdir edilmesi ile belli olacak bir husustur.
Alıntı:
mekucuk83 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Merhaba... Ben adım Mehmet. 4 yıldır evliyim, çocuğum yok ama mutsuzum hergün kavga ediyoruz, tartışıyoruz, rahatsızlandık. Ben boşanmak istiyorum eşim istemiyor ne yapmalıyım? terk mi edeyim? nafaka, tazminat ne durumda? cevabınızı bekliyorum.
NOT : bu arada işitme engelliyim cümle bozukluğu için özür dilerim.
Bizim sistemde erkekğin tek taraflı boşanması biraz zor. Dava açtığınız gün muhtemelen eşinize mahkeme TEDBİR nafakası bağlayacak. Mahkeme yıllarca sürebilir. Hakim boşanmayı red edebilir. Bu durumda mahkemenin bitme tarihinden sonra üç yıl tekrar dava açamıyorsunuz.
Benim tavsiyem, eşinizle konuşup anlaşmalı boşanmaya çalışın.
Bu bir süreçtir ve nasıl hür iradenizle evlendiyseniz hür iradenizle de bir evliliği bitirebilirsiniz. önünüze engeller, zaman girebilir, nafaka veya tazminat gibi maddi külfetler gelebilir ancak mutlaka sonuca ulaşırsınız, mutsuzsanız ve evliliğinizin bitmesini istiyorsanız bir avukat meslektaşımdan profesyonel yardım almanızı öneriyorum. Avukatınız hukuki süreçle ilgili sizi bilgilendirecek ve yönlendirecektir.