Ölü aylığı bağlanırmı bağlanmaz mı?
Öncelikle konuyu özetleyim. Ben Şubat ayında babamı kaybettim. Babam ssk dan emekli olmuştu. Babamı kaybettiğim günlerde babamın bağlı bulunduğu işçi emeklileri cemiyeti bana sen bize bu evrakları getir biz işlemlerini hemen başlatalım dediler. Bende istedikleri evrakları aldım götürdüm.Ölüm aylığı için her şeyi hazırladılar al bunları ssk ya ver dediler . Bende sskya bağlı olarak çalıştığım için Ayrıca açıköğretimde öğrenciyim. bunu sordum ben çalışıyorum hemde öğrenciyim ölüm aylığı alabilirmiyim diye sordum. bana sen ssk ya git sana onlar söyler dediler bende aldım evrakları gittim sskya onlara da anlattım derdimi hemen çalışan memur arkadaşlar kendi aralarında bir yuvarlak masa toplantısı yaparak ufak bir alır alamaz tartışmasından sonra alırsın kararı verdiler benden evrakları aldılar ve 15 -20 gün sonra ölüm aylığının bağlandığına dair evraklar eve geldi
Benim o günden beri kafama takılan soru ben ölüm aylığı alabiliyormuyum alamıyormuyum Eğer alıyorsam hangi yasaya neye dayanarak alıyorum, alamıyorsam yine neye hangi yasanın hangi maddelerine dayanarak alamıyorum...
Yardımlarını bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...