Cep telefonuna yüklenen program ile tüm görüşmelerin kaydedilmesi şeklinde özel hayatın gizliliğini ihlal ?
Öncelikle herkese hayırlı günler ve iyi çalışmalar...
Ben cep telefonuma yüklediğim bir program vasıtası ile yaptığım tüm görüşmeleri kaydediyorum. Bu konuda gerekli araştırmaları yaptım. Bununla ilgili bulduğum bir içtihatte bir suçun mağduru olacağı öngörüsü ile yapılan ses kayıtlarının özel hayatın gizliliğini ihlal etmediğini ve delil olarak kullanılabileceğini öğrendim. Fakat benim durumum farklı ben öngörü ile davranıp ses kaydı yapmıyorum ben tüm görüşmelerimi kaydediyorum. Bu bağlamda yaptığım özel hayatın gizliliğine girermi ve bir suçun mağduru olduğumda ses kayıtlarını delil olarak kullanabilirmiyim.
Cep telefonumuza gelen-giden sms ler otomatik olarak kaydedilmektedir. Cep telefonuna gelen suç içerikli bir sms i delil olarak kullanabiliyoruz ve özel hayatın gizliliğinede girmiyor. Yaptığım tüm görüşmelerin kaydedilmeside bu bağlamda değerlendirilirmi ?
Sonuç itibari ile bankalar ve müşteri hizmetleri " güvenlikleri açısından " mevcut görüşmeleri kaydetmekte bunu karşı tarafa beyan etmektedir. Bu şekilde bu eylem özel hayatın gizliliğine girmemekte ve kayıtları delil olarakta kullanabilmektedirler. Yaptığım cep telefonundaki görüşmeleri kaydetme sırasında eğer bu eylem özel hayatın gizliliğine giriyorsa bende karşı tarafa ses kaydı yaptığımı beyan edersem suç düşermi ?
Değerli görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ...
Cevap: Cep telefonuna yüklenen program ile tüm görüşmelerin kaydedilmesi şeklinde özel hayatın gizliliğini ihlal ?
Ses kaydının hukuka uygun olması için telefonda görüştüğünüz kişinin de görüşmenin kaydedildiğini biliyor olması gerekir.