Kontratsız Kiracı Tahliyesi
Aşağıda belirtmiş olduğum konuda bilgiye ereksinimim var. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
KİRACININ TAHLİYESİ
Miras yolu ile eşime intikal eden bir dairede oturmakta olan kiracı ile taksimden sonra da sözlü olarak oturması için anlaştık. Bu arada evimizin veri dairesine kirada olduğuna dair beyanı var. Ancak kontrat yapılmadı. Şimdilerde kiracı çeşitli bahanelerle kirayı bir ay civarı geciktiriyor. Telefonda ise bu gün yarın diyerek oyalıyor.
Biz bu kiracıyı evden çıkarmak istiyoruz, kendisine bunu sözlü olarak söylediğimizde ise konuşuruz hallederiz diyor.
Yasal olarak kiracıyı en kısa sürede çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyiz.
Cevap: Kontratsız Kiracı Tahliyesi
Kirayı geciktirdiğinin ertesi günü noterden ihtarname yollayınız bir kira dönemi senesi içinde 2. ihtardan sonra temerrüt nedeni ile tahliye davası açabilirsiniz.
Teşekkür ederim, ancak kontratsız olması durumu değiştir mi?
Kontratsız değil ki? Şifahi kontrat var ya...
Engin bey benimde bir sorum olacak :
Alınamayan kira için haciz(ilamsız icra) işlemi başlatmak ta bir seçenek diye okudum.
Benim öğrenmek istediğim ilamsız icra başlatmak için kiranın kaç aylık birikmiş olması gerekli , ilamsız icrada miktar önemli midir ?
Öyle bir sınırlama duymadım bir ayın kirasını vadesi geçtiğinde ödemezse icraya verebilirsiniz.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Örneğin kiranın Nisan ayının 2 sinde verilmesi gerekiyor ben ilamsız icra takibine 12 sinde mi başvurmalıyım yoksa Nisan ayının bitmesini mi beklemek zorundayım ?
Vadesi ne zaman dolunca o zaman verebilirsiniz. Ertesi ayı beklemek gerekmiyor.
3 tam günün geçmesi yeterli.