Polis eşi olabilir miyim?
merhaba bişey sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim..bundan 2,5 - 3 sene kadar önce erkek arkadaşımla akşam arabanın içerisinde pek uygun olmayan bi durumda ihbar üzerine polisler tarafından karakola götürüldük ifadelerimiz alındı ve 4.sulh ceza mahkemesine çıktık..hiç bi suç işlemedim sabıka kaydım yok ama buna rağmen mahkeme para cezası verdi daha sonra temyize gönderdik hala bi sonuç gelmedi bugüne kadar..bunları gerçekten çok utanarak yazıyorum ama çok çaresizim senelerdir bunun pişmanlığını yaşadım hala korkularımdan geceleri uyuyamıyorum çok kötüyüm..neyse şuan bi polisle sözlendim ve bu durumun evlenmemize engel olup olmayacağını sormak istedim..soruşturmada bu utanç verici olay da çıkacak biliyorum ve çok korkuyorum..bu durumumdan dolayı bi sorun çıkar mı evlenmemize izin verilir mi ?? lütfen yardımcı olurmusunuz
Cevap: yardımcı olurmusunuz ?
Temyiz sonucuna www.yargitay.gov.tr sitesinden, dosya numarasını girerek bakabilirsiniz. Kesinleşmeden sicilinize işlemez. Evlenmenizle ilgili bir konu değildir. Ancak eşinizin bu gibi bir durumu sonradan öğreneceğine, şimdiden bilgi sahibi olması, ilişkiniz için faydalıdır.
İyi günler dilerim.
çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için..yani şimdi mahkeme devam ederken yada temyiz sonucu ceza alsam sicilime işlese de bu durumdan dolayı polis eşi olabilirmiyim ?? gerçekten çok zor bi durum
- - - Updated - - -
ayrıca dosya numarasını da bilmiyorum tc numarasıyla öğrenebilirmiyim ?
Evleneceğiniz kişiye durumu anlatın, onun haricinde pek sorun çıkmaz,
anlatıcam zaten ama lütfen net bir bilgi verirmisiniz polis eşi olabilirmiyim ? çok zor bi durumdayım ve kesin bir cevap istiyorum çok büyük bir hata işledim ve çok pişmanım..peki bu durumu soruşturma sonrası sadece eşim olacak kişi öğrenir değilmi başkalarının da öğrenme ihtimali varmı
Polis eşi olmanın belirlenmiş bir kuralı yok herkes olabilir. İşlediğiniz suçun eşinizin memuriyetine de etkisi yoktur.
T.C nosu ile oluyor bildiğim kadarıyla sorgulama bence kimliğinizi eşinize verin gbt nizi sorgulasın :)
avukat bey çok özür dilerim ama ben polis eşi olmak için soruşturma yapıldığını biliyorum ve sabıka kaydı olanlara izin verilmiyormuş..bende kendi durumumla ilgili sormak istedim engel olup olmayacağı hakkında.. teşekkür ederim
lütfen konu hakkında kesin bilgisi olanlar cevap yazarmısınız lütfen yardım edin
Alıntı:
sibel001 rumuzlu üyeden alıntı
lütfen konu hakkında kesin bilgisi olanlar cevap yazarmısınız lütfen yardım edin
Bu sorunun bu hâli ile sorulması bence bir camiayı töhmet altında bırakır. Artniyetli değilseniz lütfen site yoneticisinden bu yorumları kaldırmasını talep ediniz.
Kanunen bu tür meslek erbabının eşleri için asgari ahlak kuralları iç disiplinleri gereği dikkate alınır.
Eşiniz olmaya aday kişiyi mesleki olarak bence çok zorda bırakırsınız. Desi kodular adamcağızı yer bitirir.
Sayın sibel001, polis eşi de olabilirsiniz, başbakan eşi de, kaymakam eşi de, vali eşi de.
İyi günler dilerim.