İnternet bankaciliginda havaleye itiraz edip dava acma
Merhaba arkadaslar, konu basligindada belirttigim gibi bir olay tanidigimin basina geldi, simdi ne yapacagini bilmiyor..
Benim tanidigimin internet bankaciligindaki giriste kullanilan kullanici kodu ve parolasini baskasi ele gecirmis ve giris yapildiktan sonra cep telefonuna gelen mesajdaki giris PIN'inide bir sekilde ele gecirip giris yapmis ve hesapta olan tüm parayi kendi hesabina göndermis. Internete girisini benim tanidigimin evinin civarinda kendi laptopundan tanidigimin kablosuz internetini kullanip girdigi icin bankaya giris ip'si benim tanidigin ip'si.
Paranin gittigi hesabin sahibi resmi kurumlara bu parayi para sahibinin bu kisiye para sahibi icin is yapmasi adina yolladigini iddaa ediyor ve parayi alan kisi 1 gün sonra polise giderek paranin arabasindan calindigini ihbar ediyor. Yani resmi yoldan paranin yok olusunu belgelettiriyor. iki sahis arasinda anlasmali belge yok paranin yollanma nedeni veya kisi adina is yapilmasi adina... Parayi gönderirken "Aciklama Türü" kisminda serbest transfer secenegi secilip gönderilmis.
Böyle bir durumda para sahibinin magduriyeti konusunda parayi alan kisi hakkinda ne yapilabilinir ? Sucu ispat edilebilinirmi ? Edilebilinirse nasil ?
Tesekkürler simdiden...
Cevap: Iinternet bankaciliginda havaleye itiraz edip dava acma
Anlattığınız olay çok olağan görünmediği için hakimi inandırmakta sorun olabilir bence. Özellikle "ele geçirmek", "Aynı IP kullanmak", "Telefon şifresini bir şekilde ele geçirmek" gibi olağanüstü birçok durum var.
Belli ki bir mağduriyet var. Ancak bir kez doğrular gizlendiğinde mağduriyet de gölgede kalır. Bence olayı olduğu şekli ile anlatmak daha mantıklı.
Dogrular gizlendiginde demekle neyi kastettiniz ? Olayi genel olarak anlatmaya calistim sadece, paranin transferi tamamen para sahibinin kendisi göndermis gibi yapilmis, teori olarak hersey uygun, uygulamanin kisinin kendisi tarafindan yapilmadigini tanidigimin ispatlayabilmesi mümkünmüdür sadece bunu bilmek istedim.
- Kisinin kendi müsteri numarasi kullanilmis
- Kisinin kendi internet parolasi kullanilmis
- Kisinin sahsi cep telefonuna gelen giris kodu kullanilmis
- Bu islemler kisinin kendi internet adresi kullanilarak yapilmis
islemler sonucunda magdur magduriyetini nasil ispatlar ?
Alıntı:
Yipa rumuzlu üyeden alıntı
- Kisinin kendi müsteri numarasi kullanilmis
- Kisinin kendi internet parolasi kullanilmis
- Kisinin sahsi cep telefonuna gelen giris kodu kullanilmis
- Bu islemler kisinin kendi internet adresi kullanilarak yapilmis islemler sonucunda magdur magduriyetini nasil ispatlar ?
Bu işlemlerin gerçekleştiği esnada siz ne yapıyordunuz? Bu işlemleri gerçekleştiren şahıs sizi nereden tanıyor? Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundunuz mu?
SLM benimde bu konuya benzer bir sorunum var maaş kartımdan (visa electron ) internetten 3500 tl lik bir tekstil firmasına para gönderdim . iban numarası vs hepsi mevcut TRADING LTD. geçiyor fakat malzemeyi göndermediler bugün yarın dediler 10 gün oldu bankaya bildiridm banka kredi kartı harcaması değil normal havale dedi bankaya yani şubeye müracaat edeceğim eğer olumsuz gelirse haksız senginleşme davasımı açmalıyız.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Bu işlemlerin gerçekleştiği esnada siz ne yapıyordunuz? Bu işlemleri gerçekleştiren şahıs sizi nereden tanıyor? Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundunuz mu?
Bu islemler almanyadaki alman tanidigimin türkiyedeki banka hesabinin basina geliyor. Paranin havale edildigi hesabin sahibiyle bu kisi tanisiyorlar normaldede. "Islemlerin gerceklestigi esnade siz ne yapiyorsunuz" derken ne demek istediginizi anlamadim ? islemleri adamin yaninda oturup yapmamis tabiki, buna kimsenin izin verecegide izin verirseniz sanmiyorum! Hersey ilk mesajimdada yazdigim gibi kisinin istegi disinda fakat kisinin kendisi yapmis gibi yapilmis anlayacaginiz. Ayni seyi yeniden sorarak; magdur olan tanidigim maduriyetini nasil ispatlar ? Parayi alan kisi paranin kaybolusunu polisle belgeledigi icin kisinin ev, araba gibi mal varligina el konulurmu ? Konulursa nasil ?