-
Tazminat talebi
Merhabalar
17,09.2010 da boşandım.... anlaşmalı olarak ayrıldık... aylık 500 tl nafaka vardı...
Eski eşim 4 ay sonra yani 17 ocak 2011 evlendi.....
yalnız boşanırken anlaşmalı olduğumuz için eski eşim benden tazminat talep etmedi ona benzer şeylerde talep etmedi...
ama bana boşanma kararını veren mahkeme bana 15 bin tl tazminata mahkum etmiş....
icra mahkemesi yani..
buna ne için mahkum oldum bi anlam veremedim....
yani bunu neye dayanarak verdikleri bi karar..
Ve bunu nasıl iptali için nereye başvurabilirim...
ŞİMDİDEN ÇOK TŞK EDERİM
-
Cevap: Tazminat talebi
avukat abilerim yokmu derdime bi açıklama getirecek olan
-
Karar da yazılıdır neden dolayı olduğu, ayrıca İcra Mahkemesi değil Aile Mahkemesi vermiştir kararı.
15000 TL ile ilgili elinizde bir tebligat / yazı / karar yok mudur, o'nu paylaşırsanız bir sonuca varılabilir.
Geçmiş olsun.
-
pardon ... asliye hukuk mahkemesi vermiş tazminat kararını...
efendim burda ne yüzünden bu tazminata mahkum olduğum yani tazminatı gerektirecek yazmıyor... yani şöle bişi yazıyor(haciz yolu)) yani borç mu senetmi vs vs başka bişi yüzünden mi yazmıyor... ama şöyle bişi yazıyor
( serik 1. asliye hukuk mahkemesinin 2010/271 esas sayılı 2010/320 karar sayılı 17.09 2010 karar tarihli kararı(( haciz yolu yazıyor) yalnız ilginç olan bişi var bu boşanma kararının verildiği tarih.. o gün eski eşim benden hakimin önünde bişi talep etmedi.. hakimde seni tazminata mahkum ettim gibisinden bişi demedi... ben anlamadım hiç siz anladıysanız bi açıklık getirirmisiniz lütfen
-
Siz o kararı elinizdeki esas ve karar numarası ile Asliye Hukuk Mahkemesi kaleminden alın. Boşanma davanız sırasında hakim res'en tazminat ödemenize karar vermiş olabilir, önce mahkeme kaleminde gidip kararın kopyasını alın, sonra kararda ne yazıyorsa buraya yazın. isim adres vs. bilgileri sansürleyerek tabii.
Geçmiş olsun.
-
pazartesi gidip temin ediyorum efendim.... ilgilendiğiniz için çok tşk ederim... pazartesi tarattırıp buraya eklicem