Ortaklı evde bir odayı iş yeri göstermek için kira kontratı nasıl yapılmalı
Merhaba ,
Evimin bir odasını ofis olarak göstererek şahıs şirketi kurmayı düşündüm fakat evin tapusu rahmetli dedemin üzerine ve babamın vefatından önce babam ve halamın üzerine 2 ortaktı. Babamın vefatından sonra ev bir halam , erkek kardeşim , ben ve annem üzerine ortak görünüyor. Şirket kurmak için ev bizim olsa dahi kira sözleşmesi yapılması gerektiğini öğrendim fakat ev 4 ortak (bir ortak benim) ve halam yurt dışında yaşıyor. Kira kontratını kiminle yapmam gerektiği konusunda inanılmaz şekilde kafam karıştı. Bu konu hakkında beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.
Cevap: Ortaklı evde bir odayı iş yeri göstermek için kira kontratı nasıl yapılmalı
eğer 1 ortak sensen kira kontratı yapma. o iş yapacağın oda senin hissene düşen 1/4 olur işte :)
- - - Updated - - -
bu arada şakayla karışık ciddi yazdım. evin ortağı sensen kendi hisseni kullanıyorsun pozisyonda olursun.
Cevap: Ortaklı evde bir odayı iş yeri göstermek için kira kontratı nasıl yapılmalı
Sayın Molyer;ve Sn Phrat size de katkısı olur diye soruyorm...Evimi home office olarak göstermek için, ortakların onayı gerekiyor mu; benim hamlem yeterli mi acaba? Teşekkür ederim.
vergi kanunları açısından soruyorsanız ortak onayı ile ilgili bir husus yok
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
eğer 1 ortak sensen kira kontratı yapma. o iş yapacağın oda senin hissene düşen 1/4 olur işte :)
- - - Updated - - -
bu arada şakayla karışık ciddi yazdım. evin ortağı sensen kendi hisseni kullanıyorsun pozisyonda olursun.
Merhaba ,
Cevap için teşekkür ederim. Yeni mezun bir muhasebeci ile görüşmüştüm kendisi illa da kira sözleşmesi yapılması gerekmekte vs demişti o yüzden benim kafam çok karışmıştı. Kira olmadığı sürece stopaj ödemesi de olmuyor yanılmıyorsam ?
evet kira yok ise stopajda olmaz. (kira stopajı için tabi)