Merhabalar. Başım büyük bir belada işin içinden çıkamıyorum ve internette araştırma yaparken bu siteyi buldum. Konuyu kısaca özetleyeyim size. Ailevi ve maddi problemlerden dolayı okumuş olduğum üniversiteden mezun olamadım Ancak bir cahillik edip kendimi mezun olmuş gibi gösteren geçici mezuniyet belgesi düzenledim. kendimce ailemi kandıracaktım işte ama Allah ortaya çıkardı . İşkur vasıtasıyla açılan KİT kapsamında olan bir iş yerine başvuruda bulundum ve iş yerinde iki ay çalıştım iş yeri yaptığım sahtekarlığı okula yazı göndererek öğrendi ve hakkımda dava açıldı. İş akdim fes edilirken düzenlemiş olduğum belgenin aslı tarafıma teslim edildi fotokopiside iş yerinde kalacak şekilde Personel servisindeki memur aslı gibidir kaşesini vurdu ve imzaladı. Birde İş akdim fes edildikten sonra belge üzerindeki bir harfin yanlış yazdığı kurum personel müdürü tarafından söylendi. yaptığım araştırmalarda da belgeye bakıldığında belgenin sahte olduğu anlaşılırsa (yani sanırım buna iğfal kabiliyeti deniliyor) beraat ediliyor diye okudum. Bende kendi tanzim etmiş olduğum belgenin aslını yakarak imha ettim emniyete de size verdiğim ifadeleri verdim. Ben şuan ''Özel Evrakta Sahtecilik'' suçu ile suçlanıyorum mayıs ayında ilk davam var bu konu ile ilgili ne yapabilirim acaba. ve önümde de memurluk var muhakkak mahkemeden çıkacak karar benim hayatımı etkileyecek. Ve şuan aklım başıma geldi KPSS sınavına Lise mezunu olarak girdim. Adalet Bakanlığının zabıt katipliği sınavları var onlara gireceğim nasip olursa. İnanın ilk defa geliyor başıma böyle bir şey. ve çok ama çok pişmanım. öncelikle hiç bir şeyin hak etmeden kazanılmayacağını emek sarf etmek gerektiğini öğrendim. çok pişmanım inanın. kendimden başka kimseye zararım dokunmadı benim. içkim yok sigaram yok bırakın onu kahveye bile çıkmıyorum inanın. işte bir cahillik yaptım. İşe girer girmez kabul edilirse ilk olarak sahtekarlık yaparak girdiğim iş yerininin tarafıma yatırdıkları Sgk(2 aylık bürüt sgk primi 4062,11 tl) + maaş (2 Aylık maaş ve ikramiye bedeli 3108,86 tl ) + ikramiye + yemek paralarını geri iadesini yapacağım. Kurumda çalışma sürem sadece iki aydır. İlahi adalet tecelli etti inanın nişanlımdan ayrıldım, işimden ayrıldım, evimde huzur kalmadı. Ve ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir bilgim yok bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.