Cevap: Krediler ve kartlar :(
Başınıza gelecekler icraya verilmek neyiniz var yok haczedilmek borcunuzun katlanması vs. Kefili de aynı akıbete uğrar maaşına da haciz konur.
Memuriyetinizden olmayın da.
zor durum Allah yardımcınız olsun
Banka kişilerin para kazanma ve parayı kullanama durumları ve bir yer de becerilerine göre onları puanlandırmakta ve ona göre kredi kredi kartı borç geri ödemesi vs. sistemini oturtmaktadır.Bu kadar ödeyemeyeceğiniz borcun altına giren bir kişi olarak size güvenmemiş olacak ki yapılandırmaya ve sizin istediğiniz vadeye yaymaya yanaşmamış.Sanıyorum sağlıkla alakalı bir sorundan ötürü bu kadar borçlandınız yoksa bu duruma para harcamak için düşmek, en pahalı telefon kullanma, sayısız elbise varken yenilerini alma vs. gibi hatalar yaptığınızı bir öğretmen aklıyla pek zannetmiyorum.Bundan sonra olacak, paraya sürekli faiz binmesi, avukata devrolunan borçlar ve sürekli aranmak suretiyle(borcunu öde, hacize geliyoruz vs.) borç bitene kadar üzerinize hiç bir taşınır taşınmaz alınamaması(ev, araba, arsa, banka hesabı vs.) miras yoluyla geçen bir taşınmaza(allah gecinden versin) haciz işlemi uygulanması ve kara listeye alınarak bundan sonra kredi kartı, kredi vs. ile işiniz olmaması gibi sonuçlar sizi bekliyor.Sorunuz hukuki olmaktan çok parasal bir sorun.İhtimal banka hiç bir yerden para bulamayacağınıza kanaat getirirse ve haciz edilecek de hiç bir şey bulunamaz ise daha uzlaşmacı bir tutum sergileyebilir.Tabi bu sürede siz harcadığınızın faiz, masraflarla ve uzayan vade ile belkide 2-3 katına varan paralar ödeyeceksiniz.Sağlığınız yerindeyse uzun bir vadede de olsa çalışarak öder kurtulursunuz umarım.Kolay gelsin.
yorumlarınız için teşekkür ederim.çok para harcamadığıma emin olabilirsiniz.daha önceleri tüm ödemelerimi düzenli yapan biriydim.birkaç kişisel mesele yüzünden bu hala geldim.şu an üzerime hiç bir taşınır veya taşınmaz bulunmamakla birlikte kirada oturmaktayım ve evimde bi çekyatla bi dizüstü bilgisayarım var.sınırlı sayıdaki kıyafetimi de haczedemeyeceklerine göre bir tek maaşım kalıyor.bir konuda daha fikrinizi almak istiyorum.aylık865 kredi ödemem varken bankalar maaşımın ne kadarına haciz koyabilirler?
iyi günler
2400Tl nin 1/4 üne ve ek ders ücretlerinizin tamamına haciz uygulanabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2400Tl nin 1/4 üne ve ek ders ücretlerinizin tamamına haciz uygulanabilir.
İki türlü anlaşılabiliyor ilk mesaj.
Yanlış anlama olmaması için müdahale etmek istedim:
Eğer 2400 TL maaş ve bunun üzerine bir miktar da ek ders ücreti alıyorsanız Sn. Kırcalı'nın dediği şekilde 2400 TL nin dörtte birine ve ek ders ücretinizin tamamına haciz konabilir.
Ancak kastınız ek ders + normal maaş toplamının 2400 TL olması ise, bu durumda Sayın Kırcalı'nın ifadesini, ek ders hariç maaşınızın dörtte biri ile ek ders ücretinin tamamı şeklinde yorumlamanız gerekir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İki türlü anlaşılabiliyor ilk mesaj.
Yanlış anlama olmaması için müdahale etmek istedim:
Eğer 2400 TL maaş ve bunun üzerine bir miktar da ek ders ücreti alıyorsanız Sn. Kırcalı'nın dediği şekilde 2400 TL nin dörtte birine ve ek ders ücretinizin tamamına haciz konabilir.
Ancak kastınız ek ders + normal maaş toplamının 2400 TL olması ise, bu durumda Sayın Kırcalı'nın ifadesini, ek ders hariç maaşınızın dörtte biri ile ek ders ücretinin tamamı şeklinde yorumlamanız gerekir.
Alıntı:
sandra rumuzlu üyeden alıntı
ben aylık ortalama 2400 tl maaş + ekders alan bir öğretmenim.
:):):):):) Yerinde müdahale için teşekkürler sn.senoleker
tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.umarım başarabilirim...