25/2 e bendi uyarınca tek taraflı fesih
Herkeze merhaba;
3.5 yıldır çalıştığım ilaç firmasından, geçen hafta içerisinde adresime noter aracılığı ile gönderilen fesih bildirimiyle iş-akdim fesh edildi.
Gerekçe ise bölgemde yapılan yüklü bir eczane satışının , bölge yönetisine farklı akatarılmış olması nedeniyle iş yerinin güvenini kötüye kullanma adı altında 25/2 e bendinden çıkarılma.
2012 ağustos ayı içeriinde bir eczaneye bölge kotası tutsun diye 20000 tl değerinde bir satış yapıyorum. fakat bu satışın gerçekleşmesi için eczane benden 3500 tl değerinde bir tabela istiyor. Normalde bu şekilde bir çalışma yapması etik değil firmanın. bunu bölge yönetisine aktarıyoruz ve kendisi bunun sadece 2600 tl sini firmanın karşılayabileceğini söylüyor bende kendi kotam tutmamasına rağmen performansım artsın diye kalan tutarı bireysel oalrak kendimin vereceğeini söyleyerek satış için ok veriyoruz. Sonrasında eczane nöbetçi panosu yerine sadece parayı istiyor ve bu satışın bu şekilde gerçekleşeceğini söylüyor. Ben zaten yöneticin okeyi olduğu için bunu aktramıyorum. Firma 2600 tl yi hesabıma yatırıyor ve bende bu tutarı eczacıya yolluyorum. Kalan tutardanda bir kısım eksik kalıyor.İlerleyen süreçte eczacı bu rakam için beni firma yüneticisine şikayet ediyor. Sonrasında benden savunma isteniyor. Savunma da da aynen yukarıda yazdığım gibi yazılıoyor. bende olay nasıl olduysa anlatıyorum ve akabinde benim iş akdimi fesh ediyorlar.
Bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. ( Elimde firmanın hekimlere yaptığı yassal olmayan yatırımların belgeleride mevcut).
Teşekkürederim.
Cevap: 25/2 e bendi uyarınca tek taraflı fesih
Elinizde firmanın yaptığı diğer yasal olmayan uygulamalara ait belgelerin olması, sizin yaptığınız hatalı işlemin işverene haklı fesih hakkı kazandırdığı gerçeğini değiştirmez ki.
Firma 2600 tl öderim demiş size 2600 tl göndermiş sizde aynı tutarı eczacıya göndermişsiniz. Bunda işverenin kaybı nedir?
Bence burada 25/2 lik bir durum yok.
Firma sizin bu ihmalinizi belirtmek için yasal olmayan durumuda belirtmesi gerekir çıkarma sebebinde.
Yasal olmayan bir durumdan yasal bir sonuç çıkarılmaz diye düşünüyorum.
Firmaya itiraz edin ve dava açacağınızı söyleyin belki caydrırıcı olur ve tazminat alabilirsiniz ama işe iade olmaz gibi.
İlaç mümessilliği gibi bir işe devam etmek istiyorsanız bu camiada herkes birbirini bilir. İşverenin sırlarını pek ortaya dökmemenizide tavsiye edemeden geçemiyeceğim.
İlaç mümessilliği gibi bir işe devam etmek istiyorsanız bu camiada herkes birbirini bilir. İşverenin sırlarını pek ortaya dökmemenizide tavsiye edemeden geçemiyeceğim.[/QUOTE]
Adamın elinde belge olacak görev suçları emniyeti su istimal kamunun zarara uğratılması suçların adıda sır olacak eczacı doktor firma benim vergilerimle
sağlığımla
oh ne ala
- - - Updated - - -
siz şikayetinizi yapınız belki bu konularda ihbarda bulunana ödül bile vardır vergi konusunda varmış konu ile ilgili bilgisi olan varsa
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
İlaç mümessilliği gibi bir işe devam etmek istiyorsanız bu camiada herkes birbirini bilir. İşverenin sırlarını pek ortaya dökmemenizide tavsiye edemeden geçemiyeceğim.
Adamın elinde belge olacak görev suçları emniyeti su istimal kamunun zarara uğratılması suçların adıda sır olacak eczacı doktor firma benim vergilerimle
sağlığımla
oh ne ala
- - - Updated - - -
siz şikayetinizi yapınız belki bu konularda ihbarda bulunana ödül bile vardır vergi konusunda varmış konu ile ilgili bilgisi olan varsa[/QUOTE]
Anayasa ve CMK dan dolayı Kimseyi dava açmaya kendi aleyhine hukuki sonuçlar doğuacak durumlara zorlayamayız.
yada tavsiye edemeyiz.
Tavsiyeninde hukuki bir sonucu toktur.
[/QUOTE]
Anayasa ve CMK dan dolayı Kimseyi dava açmaya kendi aleyhine hukuki sonuçlar doğuacak durumlara zorlayamayız.
yada tavsiye edemeyiz.
Tavsiyeninde hukuki bir sonucu toktur.[/QUOTE]
Ben kişiyi zorlamış mı oldum tavsiyede bulundum tıpkı sizin gibi ve tavsiyemin arkasındayım kaldı ki sizi tavsiyeniz den dolayı eleştirmedim de sadece düşüncemi açıkladım belki şahsın elinde vergi konusunda da belgeler var.
Yanıldığınız bir nokta var, ben hatalı bir işlem yaptığımı kabul etmiyorum ki! Bu firma beni bu şekilde yaptığım bir satışın ahlak kurallarına uymadığı konusunda fesih edebiliyorken kendisi zaten temiz değil ki belgesi bunlar :) Bu satışa yönelten kendisi zaten, ben 2100 tl maaş aldığım bir yerde kalkıp kendim için bu satışı yapmıyorum. Ben sadece aracıyım burada firmayla , müşteri arasında köprü oluşturuyorum. Firma zaten kalkıp etik olmayan bir şekilde bana eczaneye vermem için para yollamış.
- - - Updated - - -
Önümüzdeki hafta içerisinde bölge çalışma müfettişiyle bir randevum var akabinde dava açıcam. Ve bu konuyla ilgili , bu sektörde işlerin bu şekilde yürüdüğüyle ilgili ifade verebilecek, eczacı, kalfa, ve ilaç mümessili bir çok şahid de var.
- - - Updated - - -
İŞ veren diyorki konu bana, bu şekilde aktarılmadı. Bana nöbetçi eczane panosu alınacak dendi fakat bu talepden vazgeçilmiş ve bu para direk eczacıya verilmiş. Firma ticari ve ahlaki kurallarına uymadı modunda. Ama ne olursa olsun bu şekilde bir satış zaten firmanın ticari ahlakına uygun değil.Ama onlar biz bu şekilde bu satışı gerçekleştirdik diye savunmalarında yazmışlar.Yani bunu kabul ediyorlar :)
Alıntı:
emrey79 rumuzlu üyeden alıntı
Yanıldığınız bir nokta var, ben hatalı bir işlem yaptığımı kabul etmiyorum ki! Bu firma beni bu şekilde yaptığım bir satışın ahlak kurallarına uymadığı konusunda fesih edebiliyorken kendisi zaten temiz değil ki belgesi bunlar :) Bu satışa yönelten kendisi zaten, ben 2100 tl maaş aldığım bir yerde kalkıp kendim için bu satışı yapmıyorum. Ben sadece aracıyım burada firmayla , müşteri arasında köprü oluşturuyorum. Firma zaten kalkıp etik olmayan bir şekilde bana eczaneye vermem için para yollamış.
- - - Updated - - -
Önümüzdeki hafta içerisinde bölge çalışma müfettişiyle bir randevum var akabinde dava açıcam. Ve bu konuyla ilgili , bu sektörde işlerin bu şekilde yürüdüğüyle ilgili ifade verebilecek, eczacı, kalfa, ve ilaç mümessili bir çok şahid de var.
- - - Updated - - -
İŞ veren diyorki konu bana, bu şekilde aktarılmadı. Bana nöbetçi eczane panosu alınacak dendi fakat bu talepden vazgeçilmiş ve bu para direk eczacıya verilmiş. Firma ticari ve ahlaki kurallarına uymadı modunda. Ama ne olursa olsun bu şekilde bir satış zaten firmanın ticari ahlakına uygun değil.Ama onlar biz bu şekilde bu satışı gerçekleştirdik diye savunmalarında yazmışlar.Yani bunu kabul ediyorlar :)
Yanılmıyoruz zaten yukarıda belirttiğim gibi bana görede ortada 25/2 ye girecek bir durum yok.:ok
Lakin konuyu firmanın kirli çamaşırlarını ortaya dökmeden halletmenizde sizin için fayda var çünkü sektörde bu duyulacaktır. Ama karar sizin tabiki
Eczacı ve mümessil tanıdıklarım var evet sektör sizin anlattığınız gibi çalışıyor malesef. Klimalar cep telefonları vs vs havalarda uçuyor.
Mümessil doktor eczacı iyi işbirliği içersindeler.