Forum Sitelerin Yazılan Yorumlar Çok Önemli
Merhaba İyi Çalışmalar Hukukçu Kardeşlerim...
www.sacimtedavisi.com Forum sitemiz var site ismi vermek yasaksa arkadaşlarımız değiştirebilir sorunumun daha iyi çözümü için böyle yapıyorum, Şimdi Saç ekimi ve Saç dökülmesi Üzerine Forum sitemiz, Şimdi Herkesin saç problemi var ve birçok ürün ve firma var, Şimdi Bazen insanlar geliyor yorum yapıyor memnun olmadığını , kesinlikle almayın pişman olursunuz gibi böyle ithamlarda bulunuyor.olumsuz yorumlar yapılmakta şimdi bazen mesajları takip yapamıyorum ve Örneğin A firması kendini kötüleyen konuyu kaldırmam için şikayet ediyor bana bildirimde bulunuyor işte demişki işte konu incelendi şu numaralı savcı suç unsuru olduğunu tespit etti konu kaldırılmasa işte böyle tehditkar mesajlar benimde hukuk bilgim olmadığı için konuları kaldırdım..
Ama benim Hit sayıma zarar getirdi,kaldırdığım konular Saç Ekimi firmalarıda mesaj atıyor, işte bize şurda ticari hayatımıza kast var bizi kötüleniyor falan filan ama ben ne yapacağımı şaşırdım her konuyu kaldıracakmıyım böyle ne yapmam lazım haklarım neler Ben YEr sağlıyacağım...
Saç ekimi memnun değil kişi bir sürü hakaret gibi mesajlar işte hakkımı helal etmiyorum yazıklar olsun gibi falan filan böyle Şimdi böyle yorumlar nedeniyle ben ne yapmam gerek lütfen bana Herkes bildiği paylaşırsa çok sevnirim...Allah razı olsun.
Cevap: Forum Sitelerin Yazılan Yorumlar Çok Önemli
Tüketicinin kullanımdan sonra ürüne ilişkin verdiği olumsuz yorumlar eleştiri sınırlarını aşıp hakaret ve sövmeye varmadığı sürece hukuki sorumluluk doğurmaz. Bu yorumlar tüketici dayanışması çerçevesinde değerlendirilir ancak kasıtla belli bir firma hakkında asılsız ve sırf ticari itibarı zedeleme amaçlı yorumlar sorumluluk doğurabilir bu sorumluluk da önce yorum sahibinindir sonra adli mercilerden gelen yazılı talimata rağmen yorumu kaldırmayan yer sağlayıcıya ait olabilir. Filan savcı suç unsuru tespit etti gibi ifadelere itibar edilmez bunların asılsız olduğu kesindir. Adli mercilerden posta veya polis eliyle gelen tebligatlar bağlayıcıdır. Tüketicinin olumsuz yorumlarından ticari itibarının zedelendiğini düşünen firmalar ya ürünlerinin kalitesini istenen ve beklenen yönde yükseltmeli yahut temsilcileri vasıtasıyla bu yorumlara kullanıcı kaynaklı hatalar varsa doğru kullanımı anlatmalıdır. Basit bir misal; ben siktiri boktan (af edersiniz) bir ürün üreticem bunu basın yayın yolu ile öve öve bitiremiyecem gelsin paralar sonra kullanan tüketiciler de gıkını çıkarmasın kimse foyamızı ortaya çıkarmasın deyip oraya buraya tehdit vs yollayacağım olacak şey mi? üretici firmanın ticari itibarı tüketicinin bir kuruşu kadar değer ifade etmez. Kimse tek bir kuruşunu hak etmeyen yere harcamak istemez dünyanın her yerinde böyledir vesselam.
Dipnot: Sitenizin adını vermeniz ve hukukçu kardeşler ifadeniz yerinde olmamıştır.
- - - Updated - - -
Ayrıca "hakkımı helal etmiyorum" "haram olsun" türevi cümleler hakaret teşkil etmez temenni ifade eder :)
Yakında mahkemem var gerçi davaya çıkmayacağım sonucu belli zira lehte olan ifadelerin kayda geçmesini zoraki sağlayabildik bazıları geçilmedi şimdi ben beklediğim sonuç çıkarsa mahkemeye................................... temennilerimi ifade edebilecek miyim? bunu mahkemenin yüzüne yapmamın mahsuru olur mu?
.................................................. ...............................................
oh bee rahatladım.
- - - Updated - - -
Karıma da hakkımı helal etmiyorum beni dolandıran kişiye de :)
O kadar uzun boylu değil mahkeme huzurunda bu tür tepkiler alenen saygısızlık aşağılama olarak algılanır bu ifadeleri kullanmazsanız bile mesela; hiç adil değilsiniz adaletinize inanmıyorum güvenmiyorum gibi ifadeler de böyle değerlendirilip soruşturma konusu yapılabilir. Mahkemeler Türk ulusu adına yargılama yapar...
- - - Updated - - -
Bende sevinmiştim yanıtı beklemiyordum hele ki bu saate neyse atalım içimize gitsin o vakit
kimsenin ettiği yanına kalmaz bilirim.
- - - Updated - - -
Gaza geldiğimizle kaldık desenize :)
- - - Updated - - -
Birde Engin beyin iletisini okuduğumda haram etmiş bulundum iletiyi düzenleme imkanım da yok bir yetkili gereken düzenlemeyi yaparsa sevinirim.
Yetkim gelmiş bu kadar düzenleme yeterli midir?