Tüketici Mahkemesi ve Sıvı Teması HK
Arkadaşlar bügün için tüketici hakem heyetine 1622 TL değerinde bir uyuşmazlık için giderek başvuru yapmayı planlıyordum . Normalde yasal sınırın üstünde olduğu için kararın kesin hükmü yoktu fakat yinede açayım dedim belgeleri incelerlerken daha önce az bir miktar laptoba sıvı teması olmuştu bundan dolayı ürünün tamamının garantisi bitmiştir bunu alalım ama bundan bir şey çıkmaz ayrıca kararımız kesin değil isterseniz tüketici mahkemesine başvurun ama bilirkişi sıvı teması derse hakim direk reddeder dendi . Oysa benim problemim sıvı teması ile alakalı olmayan bir sebepten ötürü idi .
Bu bağlamda laptoplara sıvı teması olduğunda ürün herşeyiyle garanti dışı mı kalıyor bunun örnekleri var mı bir diğer konu tüketici mahkemelerinde dava açma ücreti v.s ne kadardır bu konudan sonuç çıkar mı bilgi verebilir misiniz .
Cevap: Tüketici Mahkemesi ve Sıvı Teması HK
Sorununuzun sıvı temasından kaynaklanmayan sorununuz ne olabilir merak ettim.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Sorununuzun sıvı temasından kaynaklanmayan sorununuz ne olabilir merak ettim.
Sorun bilgisayarın tarihinin otomatik olarak güncellenmemesi buda sıvı teması ile alakalı değil sadece anakart üzerinde ki pil ile alakalı eğer bitmişse tarih ayarlarınızda güncellenmez v.s v.s ..
bu sorun pek ala sıvı temasından dolayı olabilir. sıvı teması yüzünden bios pilinin gücünün cmos'a iletilirken kısa devre yapması yada akımı ileten devre elemanlarının zarar görmesi olasıdır.
yani demem o ki bilgisayar ile ilgili olarak yaşadığınız arıza ne olursa olsun, yetkili servis bu arızayı sıvı temasına bağlayabilir ve aksini ispat edemezsiniz.