-
İş Yerine Haciz
Merhaba,
Benim 2 sorum olacak.Yardımcı olur ve yönlendirirseniz çok sevinirim.
Öncelikle durumumdan bahsetmek istiyorum.Ben MS hastasıyım ve çalışacak durumda değilim.Lakin bir ailem var.Evliyim ve birde çocuğum var.Yaşamımıza devam etmek için bir yerlerden kazanç elde etmem gerekiyor.
Bunun içinde internetten birşeyler alıp satıyorum.Bundan dolayıda adıma bir şahıs firmam var ve home ofis olarak çalışıyorum evimden.Yani evi iş yeri olarak gösterdim.Kiracıyım.
İnternet üzerinden satış yaptığımdan birde benim gibi evinden çalışabilecek kişilere telefon hatları alarak bir çağrı ekibi oluşturdum.Dolayısıylada 5-6 tane telefon hattı aldım.
Şimdi sorularım şunlar :
1 - İnternet üzerindeki işlerim bozuldu ve aldığım hatlar tahütlü idi.1 ay ödememi geciktirdiğimden dolayı karşı gsm şirketi taahüt ve sözleşmeyi tek taraflı fesh ederek bütün miktarı tek fatura altında yansıtmıştır.Dolayısıylada kendileriyle iritibata geçip bunu bu şekilde ödemeyeceğimi belirtmeme rağmen karşılıklı uzlaşma olmamıştır.Ona ek olarakta hatların borcu olduğundan hat kapatma işlemi gerçekleştirilemeyeceğini tarafıma bildirmişlerdir.Bende borcumu ödeyemeyeceğimdenb belli bir süre hiç kullanmasamda o hatları borç üstüne borç binmeye başlamıştır.
Buna bir itiraz etme şansım var mı ? ( Şuanki durumum icralık )
2 - İş yerim evim olduğumdan evime haciz gelecek.Sonuçta şahıs firması.Hiçbir maddi varlığım yok.Sabit bir maaşımda yok.Evde kayda değer değerli bir eşyamda yok ( para,altın vs.. )
1 adet LCD Televizyondur,buzdolabıdır, Çamaşırmakinesi, yatak odası yemek masası,oturma grubu vs.. var.Birde iş yeri için demirbaş gösterdiğim bilgisayar masa sandalye var.Yeni kanun ile birlikte durumum ne olur.İcra esnasında Neleri alabilirler ? Ya da herahngi bir hapis cezası uygulanılırmı ? İcraya geldiklerinde Taahüt vermeyi düşünmüyorum.Şayet uygun koşullarda miktarda uzun vaadeli taksit sunulursa tabiki borcumu kapatmak isterim.Borç Tutarım faziziyle birlikte ( 7.000 TL )
Şimdiden teşekkür ederim.