Cevap: HP DL980 G7 Server
Bu Server size çok fazla storage server aslinda bu ayrintilari yayinlarsiniz ilerde linux tavsiyemdir microsofta para harcamayin gönüllü olarak yardimci olabilirim bende siz insalara yardimci oluyorsunuz bizde size olalim
Merhaba, iletinizi yeni gördüm. Bu serverin bize şu an için fazla olduğunun farkındayız. Ancak sürekli server değiştirmemek (çünkü mesleğimiz bu değil) amacı ile ve genişletilebilir olması ve ayrıca bir kampanya sayesinde bu fiyata alabileceğimiz en iyi server olduğu için HP DL980 serveri seçtik. Bu server G7 serisi, yeni çıkan G8 serisinde ise bu emsalde server henüz yok. Belki şu an fazla gelse de yakın vadede planladığımız yenilikler için tercih ettik.
Microsoft meselesine gelince, özetle şöyle diyebiliriz. Linux serverlara apache ngix vs. olaylarına pek yabancı sayılmam. Bu tür serverları da rahatlıkla kullanabilsem de windowsun kaynak canavarlığına rağmen ki bu serverda sözkonusu olmayacaktır, linuxtan daha güvenli olduğunu siz de biliyorsunuzdur. Ayrıca sitemizin .asp sayfaları ise hala çalışmakta ve önemli bilgiler de içermekte. Bunları .php'ye çevirmektense her iki web yazılımını da rahatça işleten windowsu kullanmayı planlıyoruz. Samimi destek ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Önümüzdeki hafta yeni sunucuya geçiyoruz. Mümkün olduğunca az kapalı kalmasını hedeflediğimiz yeni serverin kurulumu ve yenisinden yayın yapma hazırlıkları tamamlanmak üzere. Bu konuda görevli arkadaşlarımızdan sayın Gökhan Sakar, İzmir www.netdirekt.com.tr datacenter'a giderek gerekli işlemleri yapacak olup, diğer online işlemler tarafımdan yapılacaktır. Tahmini kapalı kalma süresi 1-2 gün olabileceği gibi 1-2 saat de olabilir.
İşte yeni sunucumuza ait video:
http://www.youtube.com/watch?v=-zKFXoWaeZM
http://www.youtube.com/watch?v=vfWAhV34yDQ
Bu vesile ile sunucunun temini aşamasında her türlü yardımlarını esirgemeyen, ödeme konusunda mahçup olsak da desteğini esirgemeyen HP Türkiye Bayiilerinden http://www.aeris.com.tr AERIS yetkililerine hem özürü, hem de teşekkür ederiz.
Diğer taraftan yıllardır, Hukuki.net Barındırma servisini üstlenen www.netdirekt.com.tr yetkililerine bu canavar serveri kabul ettikleri için yeniden teşekkür ederiz.
Saygılar.
Hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkürler.
Sayın admin dl 980 süper bir server anladığım kadarıyla. Yıllarca işi görür onu anladım da hukuki.net i dernek, vakıf veya bir şirket yapın. Bu kadar büyük bir camianın adı olsun, etkisi olsun isterdim.
Hukuki.net i ve web sitesine çok yakında çok farklı bir oluşum ve statüde göreceğinize emin olun sayın litigation. Çok önemli yeniliklere, yapamadıklarımız, daha doğrusu teknik olarak imkansızlık nedeniyle mümkün olmayanları ortadan kaldırmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Biz site yönetim ekibi olarak hep zarardayız, ama Türk halkına armağan olan bu sitede neler bulabileceğiniz ise ortada. İlerleyen safhalarda ise avukat arkadaşlardan çok daha fazla destek isteyeceğimizi belirtmek isterim. Bir bakmışsınız ki bir şirket, bir dernek veya vakıf kurulmuş. Kim bilir :)