Geçmiş tarihli kaçak elektrik borcu
Merhabalar,
Geçmişte işlettiğim bir iş yerinde kaçak elektrik kullanımına ilişkin bir tutanakla 35,71 ytk kaçak elektrik borcu olduğunu öğrendim. Bu tutanağın tarihi 25.04.1997 fakat bu borç süresinde ödenmediğinden dolayı 19.03.2001 tarihinde icra müdürlüğü kanalıyla 35.71 YTL' si kaçak elektrik, 186,19 ytl gecikme zammı ve 31.65 ytl de faizin kdv' si olmak üzere totalde 250 ytl nin üzerinde bir borçla 19.03.2001 tarihinde icra takibine düşmüş (ilamsız olarak) fakat ben o ilden taşındığım için tarafıma bu tebligat yapılamamış bana 2001 tarihli olarak bu evrak işyeri adresimin muhtarlığına bırakılmış ve bir haber kağıdıyla da işyerime haber verilmiş ben bu haber kağıdıyla bu evrağı teslim aldım. Söz konusu icra evrağını bana gönderen avukata ulaştım avukat bu borcun haricinde benden 2001 yılı ile bu gün arasındaki bu borca %70 reeskont faizi ayrıca avukat masrafı vs. tahakkuk edileceğini söyledi ve toplamda 35 ytl lik bu borç 1500 ytl oldu. Bu konuda bu borç ile ilgili faiz affı, kısmen af vb. iyileştirme yöntemi varmı? bu konuda lütfen bana yardımcı olun.
Teşekkürler.