-
Tehdit ve Şantaj
3 seneden beri tanıdığım bir kişi 6 aydan beri beni tehdit ediyor.Benimle arkadaş olmazsan seni ve tüm sevdiklerini mahvederim dedi...Hergün cebimden ve evimden arayıp rahatsız etti.Hatta yaşadığım mahallede bana
iftiralar atmaya başladı...Şimdide bir aile dostumuz olan bir bayanla kalıyorum.onuda tehdit etmeye başladı...Geçen gün onunla tekrar arkadaş
olacağımı ama bana bir zarar vermesinden korktuğumu söyledim.ve bir şekilde ikna edip beni tehdit ettiğini ve şantaj yaptığını kabul eden imzalı bir kağıt aldım... Ancak ona yalan söylediğimi ve yine onunla konuşmayacağımı anladığında yine aynı şeylere maruz kaldım..Bu belge ne kadar işime yarar ve başka ne yapabilirim?....Ayrıca kaçak cd satmaktan yakalanmıştı ve 11.000.000 lık bir para cezası almış.Adres olarak da benim adresimi vermiş.
Bunun cezası veya benim bu konuda da davacı olma hakkım var mı? şimdiden çok teşekkürler.
xfobix
-
Oturduğunuz yerin Cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi vererek, durumu bildirebilirsiniz. Aynı dilekçe ile sizi telefonla rahatsız ettiğini de ileri sürebilirsiniz. Tabi tehditin konusu da önem arzediyor. Mesela ölümle tehdit etmek ağır bir suçtur. Santajın ise ne için yapıldığı da önemlidir. Tüm bu husuların tam olarak açıklanılması gerekir.
-
Re: Tehdit ve Şantaj
santaj,arastırdıgım kadarıyla bıryıldan 3 yıla kadar hapıs cezası alıyo ama 1/6 ındırımı var artı bıtakım ındırımlerde sozkonusu oldugu zaman hapıs yatılmaya da bılır