2.eşte miras hakkı nedir?
Öncelikle saygılarımı sunarım.
27.01.2008 tarihinde evlendim. Eşimle herhangi bir sözleşme mal ayrılığı vs gibi anlaşma yapmadık. Eşimin ikinci evliliği benim ilk evliliğim.
Eşimin önceki evliliğinden 2 kızı var. Her ikimizin de evlilik öncesi edindiğimiz ev, araba , banka hesabı vs gibi bazı birikimlerimiz var.
Şu anda da ortak bir çocuğumuz var. Oturduğumuz konut eşimin benimle evliliğinden önce edindiği konuttur.
Merak ettiğim konular şunlar.
1- Boşanma durumunda eşimin evlilik öncesi edindiği mallarında hak sahibi olabilir miyim?
2- Eşimin vefatı durumunda eşimin evlilik öncesi edindiği mallarında hak sahibi olabilir miyim? Örneğin eşimin kızı gelip beni oturduğumuz evden çıkartabilirmi?
3- Evlilik öncesi edindiğim mallarım ve birikimlerimi koyarak ayrıca tamamen kendi adıma kredi çekerek ve kendi maaşımla ödeyerek bir ev almaya kalksam
(tapusu benim üstüme) eşimin daha önceki evliliğinden olan çocukları bu mal üzerinde hak sahibi olur mu? Oluyor ise bunu önlemek için ne yapmalıyım?
Şahsi malım ve şahsi kazancımla alacağım bir malda eşim elbette mirasçım olur ama çocuklarının mirasçı olmasını istemem. Kendi çocuğumun üstüne almak
mantıklımı?
Yardımcı olunursa çok sevinirim.
İyi çalışmalar
Cevap: 2.eşte miras hakkı nedir?
Alıntı:
NANDA rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle saygılarımı sunarım.
27.01.2008 tarihinde evlendim. Eşimle herhangi bir sözleşme mal ayrılığı vs gibi anlaşma yapmadık. Eşimin ikinci evliliği benim ilk evliliğim.
Eşimin önceki evliliğinden 2 kızı var. Her ikimizin de evlilik öncesi edindiğimiz ev, araba , banka hesabı vs gibi bazı birikimlerimiz var.
Şu anda da ortak bir çocuğumuz var. Oturduğumuz konut eşimin benimle evliliğinden önce edindiği konuttur.
Merak ettiğim konular şunlar.
1- Boşanma durumunda eşimin evlilik öncesi edindiği mallarında hak sahibi olabilir miyim?
2- Eşimin vefatı durumunda eşimin evlilik öncesi edindiği mallarında hak sahibi olabilir miyim? Örneğin eşimin kızı gelip beni oturduğumuz evden çıkartabilirmi?
3- Evlilik öncesi edindiğim mallarım ve birikimlerimi koyarak ayrıca tamamen kendi adıma kredi çekerek ve kendi maaşımla ödeyerek bir ev almaya kalksam
(tapusu benim üstüme) eşimin daha önceki evliliğinden olan çocukları bu mal üzerinde hak sahibi olur mu? Oluyor ise bunu önlemek için ne yapmalıyım?
Şahsi malım ve şahsi kazancımla alacağım bir malda eşim elbette mirasçım olur ama çocuklarının mirasçı olmasını istemem. Kendi çocuğumun üstüne almak
mantıklımı?
Yardımcı olunursa çok sevinirim.
İyi çalışmalar
Soru:
cevap:
Hayir.
Soru:
cevap:
Evet Mirasda hesaplasarak gerekiyorsa ödeme yaparak evin size birakilmasini talep edebilirsiniz.
Soru:
3- Evlilik öncesi edindiğim mallarım ve birikimlerimi koyarak ayrıca tamamen kendi adıma kredi çekerek ve kendi maaşımla ödeyerek bir ev almaya kalksam (tapusu benim üstüme) eşimin daha önceki evliliğinden olan çocukları bu mal üzerinde hak sahibi olur mu? Oluyor ise bunu önlemek için ne yapmalıyım?
cevap:
Evlilikte sonradan edinilen borc ve mallar ortaktir. Babalarininda katkida bulundugunu iddia edip hak talep edebilirler.
Soru:
4-Şahsi malım ve şahsi kazancımla alacağım bir malda eşim elbette mirasçım olur ama çocuklarının mirasçı olmasını istemem. Kendi çocuğumun üstüne almak mantıklımı?
cevap:
Cocugunuzun geliri yoksa satin alma fiyatini nerden temin etti sorusu cevap bulmali.
Her mirasci alt soyun en az SAKLI PAY kadar hakki medeni kanunca korunmustur.
Hileli satislarla SAKLI PAY hakki kaybolmaz.
SAKLI PAY mirasi kacirilamaz.