İlamsız takiplerde ödeme emri (sonradan çıkan fatura hk.)
Merhaba,
13.03.2013 tarihinde ilamsız takiplerde ödeme emri başlıklı bir tebligat geldi evime.
Konusu şu şekilde;
Ben 2010 yılında Antalyada inşaata başlamıştım ve bir müteaahit ile anlaştım. İlk başta müteahhitlik hizmeti olarak 8750 TL noterden imzalı ve kendisininde aldım şeklinde imza attığı bir ödeme yaptım.
Sonrasında 9000 TL aldım şeklinde yine kendisinin yazdığı ve imzaladığı bir imzalı kağıt mevcut. Bunun haricinde 3500 TL lik yine aynı şekilde bir kağıt mevcut elimde. Yani sonuç olarak ben bu kişiye
21250 TL ödedim. Bu elimdeki imzalı kağıtlarda ve Allah huzurunda bu şekilde. İnşaat mali bazı durumlardan dolayı şu an iskanı vs. alınamadı. Ama büyük oranda bitmiş durumda.
Bu arkadaş da bu süreçte ailevi problemlerinden dolayı Antalyadan Hataya gitti ve son süreçte görüşmedik kendisiyle. Kendisi şu an almış olmasına rağmen bişeyler koparabilmenin derdinde.
Bu arkadaş bize hiç bir şey demeden 2011 yılına güya fatura kesmiş ve hiç ödeme yapılmamış gibi göstererek avukata vermiş. Avukata icra dairesine vermiş sanırım. Şimdi de belge bize ulaştı.
Bu durumda yapmam gerekenleri sırasıyla bildirirseniz çok memnun olurum.
Forumdan araştırma yaptım biraz ama benzer bir durum çok göremedim.
Ayrıca bu kişi faturaları 2011 yılındamı kesmiş yoksa 2013 yılında 2011 yılınamı fatura kesmiş onuda bilmiyorum. İşi yaptığı dönemde veya sonrasında bize hiç fatura vermedi bizde istemedik.
2011 yılında kesmişse maliyeye beyan edip etmediğinide bilmiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim sizce?
Ben pazartesi günü icra dairesine gidip itirazımı yapacağım. Ancak ondan sonraki sürecin nasıl işleyeceği ve benim neler yapmam gerektiği konusunda yönlendirirseniz çok memnun olurum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Hayırlı günler, hayırlı çalışmalar.
Cevap: İlamsız takiplerde ödeme emri (sonradan çıkan fatura hk.)
İtiraz dilekçenizi avutanıza yazdırın hatta kendisi gidip versin. İtiraz ile takip durur karşı tarafınızın dava açması gerekir. Dava açarsa delillerinizi iddialarınızı ve savunmalarınızı bildirebilirsiniz bu süreci de avukatınızın takip etmesi elbette daha yararlı olacaktır.
Engin bey cevabınız için teşekkürler,
Mahkeme süreci konusunda şimdiden herhangi bir yorum yapmak mümkünmü? Bu kişinin anlattıklarım baz alınırsa haklı çıkma ihtimali varmıdır? Sonuç olarak elimde kendisinin aldım yazarak imzaladığı belgeler mevcut. Birde itiraz sonrasında yapmamız gereken herhangi bir şey varmıdır? Yani itiraz dilekçesini verip kararı durup sonrasında karşı tarafın davayı açıp ilgili dava tebligatının gelmesinimi beklemeliyim. Kişi itirazı öğrendikten sonra mahkemeye vermeye mecburimidir? Yani neyse kalsın deme gibi bir şansı varmıdır. Son olarak ben bu kişiye maddi manevi karşı dava açabilirmiyim bu konuyla ilgili, açabiliyorsam hangi kapsamda dava açmalıyım?
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Saygılarımla.
Süreç hususunda yorum yapmak yanılıtıcı olabilir. Dava açmak zorunda değil siz itiraz ettikten sonra davayı beklersiniz. Karşı dava açmakta bu aşamada bir yarar yoktur bence.