İcra yoluyla fazladan alınan nafakanın geri alınması mümkün mü ???
daha öncede nafakayla ilgili bilgilerinize başvurmuştum yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.Her ayın 8 inde nafaka ödemekteyim(hem iştirak-400 tl- hem yoksulluk -300 tl-nafakası) aylık toplam 700 tl .eski eşimin ataması çıktı ve yoksulluk nafakasının kaldırılması için şubat ayının 8 inde dava açtım(eski eşimin ataması 5 ocakta çıktı ve devlet memuru olduğundan atandığı günden itibaren maaşa bağlandı ve 8 ocakta da nafakayı tam olarak yatırdım).şuan ki geliri benimle aynı miktarda 2300 tl maaş alıyor şubat ayının 8 inde yani nafaka gününde, mesai saatleri içinde sadece iştirak nafakasını yatırdım kendisi beni aradı ve kendi nafakasını neden yatırmadığımı sordu bende kendisine işe başladığın için dedim ve o da bana icraya veriyorum o zaman dedi.bende ataması çıktığı günden itibaren ödemiş olduğum yoksulluk nafakasını mahkeme sonucunda iştirak nafakasından saydırmak için talepte bulunurum şeklinde düşünerek akşam saatlerinde atm den havale yapmak suretiyle hesabına 300 tl yatırdım.bununla ilgili banka dekontları elimde mevcut.bugün maaş bodrosuna baktığımda maaşımdan 396 tl icra olduğunu gördüm ve ben mart 8 de de nafakasını atm den havale yoluyla yaptım, icra yoluyla fazladan alınan nafakayı geri alabilirmiyim veya nasıl bir yol izlemem gerekir..
Cevap: icra yoluyla fazladan alınan nafakanın geri alınması mümkün mü ???
sulh hukuk mahkemesine fazla ödemeden dolayı istirdat Davası açabilirsin
Cevap: İcra yoluyla fazladan alınan nafakanın geri alınması mümkün mü ???
Tabiki mümkün; bulunduğunuz ildeki bir avukat ya da hukuk bürosundan yardım alabilirsiniz.
Cevap: İcra yoluyla fazladan alınan nafakanın geri alınması mümkün mü ???
pekala ilerleyen zamanlarda ödediğim yoksulluk nafakası kaldılırsa ,karşı tarafın işe başladığı tarihten itibaren ödediğim miktarı iştirak nafakasından saydırabilirmiyim bu konuyla ilgi örnek içtihatlar var mı ????