Yasaklanmış hakların geri verilmesi
anayasa mahkemesine başvuran avukatın gerekçelerinden birinde diyorki :
"Bilindiği üzere 01/06/2005 tarihinden sonra yeni Türk Ceza Sistemi yürürlüğe girmiş ve burada da eski mülga 765 sayılı TCK. 121, 122 ve 123. maddelerinde belirtilen cezanın infazından sonra 3 yıl iyi halli olduğuna kanaat getirilmesi şartıyla 3 yıl sonunda memnu hakların iadesi sistemi mevcuttu, fakat yeni ceza sisteminde TCK 53. maddesi uyarınca suçla ilgili ceza ve güvenlik tedbirine hükmedilmesi halinde cezanın infazıyla birlikte biten hak mahrumiyetleri düzenlemesi getirilmiştir, yani yeni sistemde infazdan sonra tedbir niteliğindeki hak mahrumiyeti söz konusu değildir. Bu bağlamda Yargıtay 10. Ceza Dairesinin “Uyuşturucu suçlarından 5237 sayılı TCK.nun 5. ve 53. maddeleri ile 5252 sayılı TCK.nun uygulama Kanununun geçici 1. maddesi hükmü gereğince sanık hakkında 2918 sayılı Yasanın 119. maddesinin uygulanmasına olanak bulunmaması” (10. Ceza Dairesi 2008/14735 Esas, 2009/429 Karar) hükmü de dikkate alındığında artık suçlarda 2918 sayılı Yasanın 119. maddesindeki uyuşturucu ve benzeri suçlardan mahkûmiyet halinde sürücü belgesinin süresiz alınması da artık mümkün değildir."
5352 sayılı adli sicil kanununun 13/a-a maddesi diyor ki cezanın infazı tamamlandıkdan sonra 3 yıl geçmesi gerekiyor haklarımın iadesini mahkemeden taleb ettim cevap red geldi 13/A-a fıkrasındaki süre şartı gerçekleşmediği için reddedildi 11/03/2013 tarihinde verildi karar infazımın bitiş tarihi 22/12/2010 ancak yukarıdaki paragrafa dayanarak bir üst mahkemeye başvurmalı mıyım ve 5352 sayılı adli sicil kanunu hangi tarihte yürürlüğe girdi bilmiyorum bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim.
nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum işsiz kalmış durumdayım
not:trafiğe başvurma sebebim var olan sürücü belgemin kaybolması nedeni ile yenisini çıkartmaktı adli sicilim nedeniyle ktk nın 41/e maddesi gereğince iptal edildi
mesleğim gereği pazarlama amaçlı turlara gidiyordum konusu geçen infaz süresi içindede ülkenin bi çok yerinde trafik kontrolüne girdim fakat bir sorun yaşamadım ta ki trafik şubeye başvurana kadar