Aslı Gibidir ve Fotokopi Kaşesi Yaptırsam Bir Sorun Olurmu
Merhaba arkadaşlar resmi bir kurumdan evrak aldık diyelim, evrakın orijinalı bende bu evrağı 4-5 yere vermek gerekiyor bazen, bu şekilde olduğunda evrakı aldığım kurum benden evrak başına 5 lira 10 lira gibi ücretler alıyor onun yerine kaşe yaptırsam evrağın fotokopisini çeksem aslı gibidir ve fotokopidir kaşesi bassam evrağı teslim etsem bir sorun olurmu,
Cevap: Aslı Gibidir ve Fotokopi Kaşesi Yaptırsam Bir Sorun Olurmu
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar resmi bir kurumdan evrak aldık diyelim, evrakın orijinalı bende bu evrağı 4-5 yere vermek gerekiyor bazen, bu şekilde olduğunda evrakı aldığım kurum benden evrak başına 5 lira 10 lira gibi ücretler alıyor onun yerine kaşe yaptırsam evrağın fotokopisini çeksem aslı gibidir ve fotokopidir kaşesi bassam evrağı teslim etsem bir sorun olurmu,
Aslı gibidir diye onaylama yetkiniz varsa yapabilirsiniz elbette,
öyle bir yetkiniz yoksa .......??
Bu şekilde bir uygulama sahtecilik suçlamasıyla karşılaşma ihtimali doğuracaktır.Çünkü herkes kendi belgesini kendi onaylayabilseydi zaten bu uygulamaya gerek olmazdı.
Değerli arkadaşlar,
Aslı gibidir diye onaylama yetkim yok nereden alınır onuda bilmiyorum, orijinal evrak bende benim yapacağım tek şey evrağın fotokopisini çekmek ve aslı gibidir yapıp ilgili kuruma ya da kişiye vermek ilgili kurum ya da kişi evrağın orijinalını isterse onuda tekrar alır veririm sonuçta evrakta bir oynama yapmıyacağım,
Aslı gibidir i kendiniz yapamazsınız yasal olarak.
İlgili belgenin orjinalini kopyasının aslı gibi olduğunu onaylayabilecek kurumlar bellidir.
Kopyasını verirsiniz, aslını görmek isteyip kopyayı almayı kabul ederlerse ne ala, illa ki aslı gibidir onaylı belge isteniyorsa, bunun yolu, aslı gibidir kaşesi yapıp kendiniz kullanmak değil, ilgili kurumlara aslı gibi olduğunu onaylatmaktır.
İyide Erdoğan bey, her seferinde aslı gibidir yaptırmaya paramı verelim, :) ilgili kurum isterse orijinalini veririz o zaman, ne gibi sakıncası olabilir böyle bir durumda aslı gibidir yapsam,
Aslı gibidir kaşesi basarsanız "hani imza?" derler, imzalarsanız "kim imzalamış" derler "ben imzaladım" derseniz "yürü git" derler...
:) :) :)
Kim imzaladı demezler bence, aslı gibidiri görse yeter gibime geliyor, :)
O belgenin aslını neden gidip kurumdan alıyorsunuz ki?
Bilgisayarda yazıp çıkartın, altına da bir imza atın olsun bitsin.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
O belgenin aslını neden gidip kurumdan alıyorsunuz ki?
Bilgisayarda yazıp çıkartın, altına da bir imza atın olsun bitsin.
O kadar da uzun boylu değil,