Cevap: Spor salonundan atılmak
Arkadaşım orada ne yaşandı çok belirsiz yazmışsın.Bu ağırlığı düşürme/bırakma sonrası bir tartışma olup olmadığı önemli.Eğer salon sahibi sana kurallara uymadığın gerekçesiyle salonu terketmeni söylediyse burada hukuken bir sıkıntı yok.Ortak kullanılan mekanlarda belirlenen kurallara herkes uymalıdır.Spor salonuyla aranda sözleşme var ise bu sözleşmeyi tekrar okumanı ve sözleşmeden kaynaklanan bir kaybın varsa taşep etmen ayrıca yerinde olacaktır.Sana karşı bir hakaret, tehdit veya zorla çıkarma adına olağan dışı bir fiziksel müdahale olduysa bunlara istinaden şikayetçi de olabilirsin.İspat edebilirsen karşı taraf için ceza söz konusu olacaktır.Hayatın akışı gereği bir ağırlığı yere 10 cm den bıraktı diye kimse üyelerinden para kazandığı bir yerde üyesini salonunundan kovmaz.Ya bir tartışma oldu yada bu durum konusunda ısrarlı uyarılara rağmen bu durumun devam etmesi gerçekleşmiş gibi gözüküyor.''Kurallara uymadınız ve salonu terk ediniz'' demek oranın sahibini suçlu yapmaz.Ama haksız yere bu yaşandıysa çevreye bu duyurulur ve müşterilerin ayağı kesilerek salona en iyi ceza verilmiş olunur.Müşterilerine nazik olmak hukuki bir zorunluluk değildir ama ticari ahlak bunu gerektirir.Bunu yapmayıp batan bir çok işletme vardır ve emin ol hukuken alacağı cezanın çok daha ağırını bu şekilde çekmiştir.
Cevap: Spor salonundan atılmak
Ağırlığı bırakma sonrası tartışma oldu sorumlu bayan geldi yavaş bırak şu ağırlığı diye bağırdı bende o tavrı görünce tersledim, spor yapıyoruz burda olması gereken bu sakatlanayım mı vs diye 1 dakika tartıştık(tartışmada hakaret içerikli bir konuşma olmadı), daha sonra devam ettim 7-8 aydır çalışıyorum zaten ses hep çıkıyordu sonra kocası geldi gel bi dedi gittim gelme artık salona al paranı dedi. Üsttede belirttiğim gibi herhangi bir sözleşme kural yok sesten rahatsız olmuş sorumlu bayan, fiziksel müdahale vs de söz konusu değil.
Dediğiniz gibi orada benle çalışan arkadaşlarım vardı onlarda bıraktı bu olaydan sonra, sadece ekonomik olarak ceza alması beni tatmin etmemişti hukuken böyle bir hakkı olmaması gerektiğini ummuştum ama varmış, hukuken de darbe almasını isterdim neyse yapacak birşey yok ilgin için teşekkürler.