Cevap: İstifa ve ibraname
Alıntı:
cumru rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben 6 aralık 2012 de yapı denetimde inşaat mühendisi kontrol elemanı olarak işe başladım.1 mart 2013 de çıkışımı aldım.çalıştığım kurum maaşları elden veriyor ve kendilerinin düzenlediği makbuza miktarı yazıp kaşeyi basıp bize imzalatıyorlar.aslı bizde kopyası onlarda kalıyor.4 mart 2013 te bana ibraname imzalattılar hiçbir rakam içermeyen sadece "üzerimdeki işlerin düşülmesi kendi rızamla ayrıldığım şirketle hiçbir alacağımın kalmadığı bütün ücretlerimi eksiksiz aldığım vs..." yazıyordu.içerde 1000 liram kaldı ve paramı vermeyeceklerini söylüyorlar.Benim ibranameyi imzaladığım için yasal hiçbir hakkım olmadığını iddia ediyorlar.İstifamı çevre ve şehirciliğe daha vermedim.Ne yapmam lazım?
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Bir hukukçu olarak değildi bu sektörden biraz anlayan birisi olarak , ilgili yapı denetim firmasını bulunduğu ildeki çevre ve şehircilik müdürlüğüne yazılı başvurarak durumu izah edin.Çünkü firmalar ile denetçi veya diğer yr.kont. elemanları arasındaki sözleşmenin örnekleri bakanlığa iletiliyor bununla ilgili haklarınız saklıdır.Ancak ibranemeye imza atmanız herşeyin sonu olmasa gerek diye düşünüyorum, siz daha önce aldığınız her maaşa ait belgeyi sunarsınız sigorta dökümünüde alırsınız kaç gün çalıştığınız ve karşılığında aldığınız para meydana çıkar herhalde.Tabi bu durumu ne ölçüde çözer onu hukukçu dostlarımız daha iyi bilirler.geçmiş olsun..