Askerlik Kadınlar için de Vatandaşlık görevi
KONU: (Vay anam vay!!! Atfen ) kadın hakkı ve ödevi olan askerlik (vatandaşlık) hizmetine dahil edilmesi
AÇIKLAMALAR:
Günümüz çağdaş medeni Türkiye’sinde kadınların elde edemediği haklardan biride şerefli vatan hizmetidir bazı geri kafalı zihniyetler bu konunun üzerini sürekli örtmekte kendilerine kadın hakkı savunucusu diyen bir gurup medya hokkabazı dahi konuyu es geçmektedir şüphesiz yere göğe sığdıramadığımız başımız tacı kadınlarımızın böylesi şerefli onurlu bir hak ve görevden kaçtığını düşünmek en başta kadınlarımıza hakarettir onlarında emir demiri keser sözünün anlam ve önemini kavramaları eğim zahiyatı olmanın ne demek olduğunun hissiyatına kapılmaları güneşin anlında tüm gün toz içinde yürüyerek bir anda gelen anlam veremedikleri bir emirle süründükten sonra un kokan çorba ve yarı pişmiş bayat ekmekle yapılan akşam yemeğinden sonra o güzelim ayaklarının bot içinde mantar olma dercesine varıp ta 70-80 kişilik barakalarda burcu burcu kokulu bir uykudan sonra sabrın ve bünyenin tükendiği noktada askeri ceza evi (sadece yere bakabildiğiniz başınızı dik tutamadığınız ve ancak ne olduğunu girip çıkanların bildiği bir yer) ile tanışmanın kadınımıza yapacağı katkı tartışmadan uzaktır. Kadınnın aldığı komando eğitiminden sonra aile içi şiddet son bulacaktır (bu yorumu askerlik yapanla yapmayan ceza evine girenle girmeyen farklı algılar)
Altında gerçek payı olan bu şakadan sonra konumuz esasına gelelim gerçekten de kadınımızın gerek psikolojik gelişimini tamamlaması gerekse sosyal hayata uyum sağlaması açısından en önemlisi de ülkenin bu hizmete olan ihtiyacı gereği kadın erkek ayrımı yapmaksızın bir an önce yasal düzenleme yapılmalıdır.
Askerlik bir vatan hizmeti olmakla kişi gelişiminin bir gereğidir.
Her vatan evladı vatani görevini yapmalıdır yine şahsi görüşümdür ki bu durum bir düzenlemeye tabi tutulmalıdır zihniyet ve uygulama değişmelidir Kısa süreli yapılan silahlı eğitimden (klasik askerlik) sonra değişik kamu ve sosyal hizmet kurumlarında (huzur evleri, hastane, çocuk esirgeme yurtları, vb.) bu görev yerine getirilmeli devletin sosyal yükü hafifletilmelidir söz misal yurt dışında okuyan bir genç dilimiz ve kültürümüzü tanıtarak yada köyde yaşayan kızımız dikiş nakış kursu vererek camiye hizmet ederek kimsesiz yaşlıların bakımını üstlenerek vb. projelerle bu görevi yerine getirmeli .................................................. .................................................. ...............................................
Sonuçta hiç bir yargı mensubu diğerine hanfendi siz kariyer yaparken ben dağda nöbet tutuyordum diyemez şu da bir gerçek ki kadınlarda bu çene birde askerlik anısı oldumu vay anam vay........... :DD
- - - Updated - - -
Ebru Hasan'a askerlik anısını anlatır
Hasan hiç unutmam bir keresinde 2-4 nöbetindeyim görüntü aldım sınıra yaklaşıyor dur dedim hala yaklaşıyor hemen silahımı doğrultum tam tetiği çekecektim tırnağım kırıldı, ayyyyyyy akılıma geldikçe hala tüylerim diken diken oluyor.
Hasan merak ve heyecanla sorar
-ne oldu anlatsana
-ne olacak canım hucum yeleğimde törpü vardı hallettim gitti
:DD
Cevap: Vatandaşlık görevi
Destekliyorum. Kizlari da alin askere. :)
mantıklı hayatın her alanında varlar