Üniversite okuyan cocuga babanın nafakası davası
Merhaba bikaç sorum olucak yanıtlanırsanız cok sevınıcem..
Babam 18 yasına kadar nafaka verdi. 2 yıl kadar egitimime ara vermiştim şuanda üniversite 1 sınıf ögrencisiyim. yaklasık 5 ay önce babama nafakası dava actım. babam itiraz dilekçesi yazmış. benım tahsılıme devam etmedıgımı okula kayıt yapıp devam etmedıgımı ıleri sürmüş.. bayramlarda yanıma gelmiyor bana saygısızlık gösteriyor hiç bir yardım yapamam demiş. cevapa cevap dilekçesi yazmam için 2 hafta süre verildi. mahkeme acarken ögrenci belgemi delil olarak vermiştim.. oysaki okuluma devam etmekteyim. devasızlıgım fılan yok. babam nafaka vermemek için böyle bahaneler üretiyor.. babamdan nafaka alma sansım nekadar? hakimin olası kararları neler olabılır.. ??
cevap vericek arkadaslara sımdıden tesekküler.
Cevap: Üniversite okuyan cocuga babanın nafakası davası
Emekli maasinin % 15 i kadar istirak nafakasi baglanir.
Emekli maaşının 700-1400 arası olduğunu düşünürsek 100-200 lira bir nafakaya tekabül ediyor.
babam maaşşının 900 tl oldugunu söylemiş ama daha yuksek oldugunu dusunuyorum benım ıstedıgım nafaka 300tl. 2 3 sene önce zaten 150 tl verıyordu. okadar dusuk olcagını sanmıyorum
Alıntı:
gizem1993 rumuzlu üyeden alıntı
babam maaşşının 900 tl oldugunu söylemiş ama daha yuksek oldugunu dusunuyorum benım ıstedıgım nafaka 300tl. 2 3 sene önce zaten 150 tl verıyordu. okadar dusuk olcagını sanmıyorum
2-3 sene öncesi ile bugün arasında emekli maaşlarındaki artış %10 kadar olduğunda göre 150 lira da 160-170 kadar olacak demek ki.
Ayrıca emekli maaşının ne kadar olduğu gizlenebilecek bir husus değil.
Ancak 300 lira çok büyük bir rakam.
. bana cok yazdır hakım dusurecek dedıler zaten ondan öyle yazdırdım
- - - Updated - - -
3 yılda emekli maaslarına sadece %10mu zam gelmısmıdır sence?? bence kararı bekleyıp beraber görelım. ben 200den asagı bı rakam beklemıyorum acıklası.
dava günüm 2 gun sonra sizce hakıme neler demeliyim ve dava ertelenırmı ılk dava olucak? hakım hemen kararı verebılırm. cevaplarınızı beklıyorumm lütfen
Cevap: babama nafaka davam
okulunuzdan alacağınız öğrenci belgesini dava dosyasının içine koyun. Hakim değerlendirecektir.
Cevap: babama nafaka davam
o zaten dava dosyasında var. sadece mahkemede ne demeliyim?*