Cevap: Davamdan vazgeçtim
Size gelen dilekçede veya herhangi bir belgede (ücret sözleşmesi varmı) açacağı dava miktarı belli midir?
iş yerine çektiği ihtarnameye istinaden ücret hesaplamış ihtarnamede 20.000 e yakın bir rakam var ben kesinlikle bu rakamı istemedim bunun üzerinden hesaplama yapmış 11.000 gibi bir rakam çıkarmış avukatlık sözleşmeside vardı arkasında icra müdürlüğünden gelen evrakta ilişikti şimdi dava açılmış yalnızca tekzip kağıdı vardı
- - - Updated - - -
ön inceleme tensip tutanağı yazıyor
Alıntı:
asiada34 rumuzlu üyeden alıntı
iş yerine çektiği ihtarnameye istinaden ücret hesaplamış ihtarnamede 20.000 e yakın bir rakam var ben kesinlikle bu rakamı istemedim bunun üzerinden hesaplama yapmış 11.000 gibi bir rakam çıkarmış avukatlık sözleşmeside vardı arkasında icra müdürlüğünden gelen evrakta ilişikti şimdi dava açılmış yalnızca tekzip kağıdı vardı
- - - Updated - - -
ön inceleme tensip tutanağı yazıyor
O sözleşmeyi ve ihtarnameyi özelden göndermeniz mümkün mü? yada belirtici isim adres vs çıkarıp konuya ekleyin
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Bu arada size açılan dava konusu iktisap mı giderim mi?
Siz eniyisi dilekçeyi sözleşmeyi icra tebliğini vs. ekleyin tahminime göre sizin için düşündüğünüz gibi bir durum söz konusu değil
resimleri ayarladım fakat gönderemiyorum
Gelişmiş yanıtı seç alta dosya ekle
dava:itirazın iptali(vekalet sözleşmesinden kaynaklanan)
dava tarihi:04.03.2013
davacı tarafından verilen dilekçe ile açılan dava tevzi memurluğundan mahkememize gönderilmekle mahkememizin 2013/99 numarasına kaydedildi
1.davanın niteliği itibariyla itirazın iptali(vekalet sözleşmesinden kaynaklanan)davası oldugu yargılama usulune tabi olduğu anlaşıldı.
Sayın Asiada bahsettiğim belgeleri görmeden size abartısız 100 sayfalık bir yanıt vermem gerek ne siz anlarsınız nede benim bu araştırma için vaktim vardır olası ihtimaller için hangi kanunda olduğunu dahi hatırlamadığım bir çok maddeyi bulup inceleme yoruma tabi tutma. :(
Size özel açılmış bir dava yok borca itiraz etmişsiniz karşı tarafta itiraza itiraz etmiş sonuç dava olağan bir süreç
bu noktada 20 bin gibi bir rakam diyorsunuz 11bin vekalet istemi nasıl bir faiz uygulanmış asıl alacak ne vekalet ücreti vekilin alacağıdır bunun tahsili için vekalet ücreti istemiş mi (eğer vekil kendi alacağına ücret tahakkuk ettirebiliyorsa bu avukat olmayanlara da davalarını kendi yürütenlere de ücret hakkı kapısını açar dürüst bir davranış değildir) eğer ücret istemişse bu istenilen rakamdan 2 bin gibi bir düşüş meydana getirir
ve daha bir çok soru