Disiplin Cezalarının Kesinleşmesi
Ben ceza infaz kurumunda görev yapmaktayım ve yakın bir zamanda daha önce çalıştığım şehirdeki ceza infaz kurumunda işlediğim iddia olunan bir eylem sebebiyle 1/30 aylıktan kesme cezası aldım. Karar bana daha tebliğ bile edilmedi. Bakanlık disiplin kurulu ve idare mahkemesine karara karşı itiraz edeceğim.
Problemim şu; bakanlığımız bir görevde yükselme sınavı için eğitim duyurusu yaptı. Duyuruda yönetmelik doğrultusunda 2 kez kınama 1 er kez de aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamamış olmak gibi bir şart var. Ancak benim almış olduğum ceza itiraz sürecindeyken kesinleşmemiş oluyor. Ben bu durumda görevde yükselme sınavına başvuru yapabilirmiyim.
Başvurum kabul olmazsa bu durum ne derece yasal bir durumdur. Kararda çok büyük tutarsızlıklar var ve soruşturma devam ederken ortaya yeni iddialar atılmış olup bu iddialar hakkında benden savunma istenmedi. Soruşturma başlangıcında bana tebliğ edilen savunma istem yazısında bulunan iddialar hakkında yazılı savunma verdim sadece. Bu durum itirazımın kabulünü sağlar mı ?
Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Disiplin Cezalarının Kesinleşmesi
Disiplin cezaları verildiği andan itibaren hüküm ifade eder. Bu durumda Görevde yükselme sınavına başvurunuz kabul edilmez.
Aylıktan kesme cezası memur için ağır sonuçlar doğuran bir ceza olduğundan, yargı sürecini ciddiyetle takip etmeniz yararınıza olur.
- - - Updated - - -
Disiplin cezaları verildiği andan itibaren hüküm ifade eder. Bu durumda Görevde yükselme sınavına başvurunuz kabul edilmez.
Aylıktan kesme cezası memur için ağır sonuçlar doğuran bir ceza olduğundan, yargı sürecini ciddiyetle takip etmeniz yararınıza olur.