Kredi kartı borcundan dalayı babama icra davası açılmış.
merhaba babamın 2009 yılında hsbc banka 800 tl kadar bir borcu vardı. bankaya borcunu ödemedi icra davası açılmış ve sonuçlanmış. babam bizden ayrı yaşadığı için herhangi bir bilgi bize gelmedi. ben tesadüfen türkiye gov dan öğrendim. babamada herhangi bir bilgi ulaşmamış.çünkü ikematgahı yok. sivasta yaşıyor. zannediyorum bu yüzden banka ona ulaşamamış olabilir.benım öğrenmek istediğim konu icra bizim eve gelirmi biz sadece annem ve ben yaşıyoruz. babmın ikematgahı şuan oturdugumuz evde değil. birde babam bu cezayı odemezse nasıl bir ceza alır . şimdiden teşekkürler
Cevap: kredi kartı borcundan dalayı babama icra davası açılmış.
Açılanın icra davası değil icra dosyası olduğunu düşünüyorum, yani normal bir durum. Babanızın ikametgahı sizin şu an oturduğunuz ev değilse, babanızın borcundan dolayı sizin evinize hacze gelinmez. Fakat babanız belki bankaya adres olarak ev adresinizi vermişse küçük bir ihtimal de olsa belki gelinir ya da belki tebligat gelebilir. Böyle bir durumda babanızın ikamet kaydının sizin evinizde olmadığını söyleyerek takibe itiraz edebilirsiniz.
Evde babanızın ismine ait fatura makbuz gibi resmi evrak bulundurmayın. Haciz sırasında evrak araştırmasına geçilebilir, bulunursa organik bağ kurulabilir. Dikkat diyeyim.
bir şey daha öğrenmek istiyorum babam bu kredi kartı borcunu eger ödemezse ne gibi bir ceza alır.
Alıntı:
TIBET26 rumuzlu üyeden alıntı
bir şey daha öğrenmek istiyorum babam bu kredi kartı borcunu eger ödemezse ne gibi bir ceza alır.
bildiğim kadarıyla ceza almaz. ama ilerde mal varlığı olur. yada bi yere işe girer yada işkurar yada bi taşınır veya taşınmaz mal varlığı olursa banka 2009daki faizinden itibaren alır
ben babamla konuştum. şuanda odeyecek gücü yokmuş malesef bizde şuan ödeyemiyoruz. babamdan şunuda öğrendim şuan babam bir takside sigortalı çalışıyor. sigorta evraklarında bizim evin adresini vermiş . birde 7,8 ay önce bir trafik kazası geçirmişti o zamanda bizim evin adresini vermiş. dava açıldı dava için çağrı kağıdı bizim eve geldi. peki bu durumda haciz bizim eve gelirmi