Cevap: trafik kazası tazminat
Alıntı:
mhmt2012 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben yaklaşık 6 ay önce bir trafik kazası geçirdim.Sağ diz kapağım kırıldı 2 defa ameliyat oldum.Karşı tarafın sürücüsü % 80 suçlu mahkeme sonucu tahmini ne kadar tazminat alırım.
Ne kadar tazminat talep ettiniz?
Alıntı:
Bir de diyelim mahkeme tazminata hükmetti fakat karşı tarafın ödeyecek durumu yok sonuç olarak ne oluyor.Karşı tarafa başka ceza geliyo mu mesela tazminatı ödemediği için hapis yatıyor mu
Hayır
Alıntı:
peki bir sorum daha olacak şimdi kazaya yapan sürücü bayan ve üzerine herhangi bir mal varlığı yok eşinin üzerindeki mallara tedbir koydurabilir miyiz
Hayır
Alıntı:
yada kocasının üzerindeki malları icra edebilir miyiz arabada özürlü oğlunun üzerine kayıtlı vasiside babası cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Hayır
yani kocasının üzerindeki mal varlığına bir şey olmuyor cevabınız için teşekkürler
Alıntı:
yani kocasının üzerindeki mal varlığına bir şey olmuyor cevabınız için teşekkürler
Cezalar bireyseldir.
Bireysel kusur dan dolayi diger es sorumlu olmaz.
Konuyu belki biraz fazla uzatmış olabilirim ama bir sorum daha olacak evlilikte edinilen mallar ortak değil mi bu yüzden kocasının mal varlığı haciz edilemez mi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler bir de araba haciz edilebilir mi araba özürlü oğlunun üzerine bunları şunun için soruyorum karşı taraf mahkeme tazminata hükmetse bile ödemeyeceğini söylüyor
Araba , kazayı yapanın üzerine kayıtlı değilse, nasıl haciz edeceksiniz?
Mümkün değil.
Evlilikte edinilen mallar eşler arasındaki ayrılma durumunda ortak maldır, 3.şahıslar için değil.
Alıntı:
Konuyu belki biraz fazla uzatmış olabilirim ama bir sorum daha olacak evlilikte edinilen mallar ortak değil mi bu yüzden kocasının mal varlığı haciz edilemez mi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler bir de araba haciz edilebilir mi araba özürlü oğlunun üzerine bunları şunun için soruyorum karşı taraf mahkeme tazminata hükmetse bile ödemeyeceğini söylüyor
2000 öncesi evliliklerde mal ayriligi otomatik oluyordu.
Daha sonraki evliliklerde mal ayriligi kabul edilmezse mal birligi otomatik oluyor.
Ancak mal birliginin ayrilmasi Bosanmalarda söz konusu olur.
Maddi manevi tazminat taleplerinizi öncelikli olarak Sigorta sirketine yöneltmelisiniz.
Sigortanin taahüt ettigi rakamdan yukarda olan talepler icin arac sahibi daha sonrada sürücü taraf olur.
Müteselsil sorumluluk.