"sosyal" Aldatılma vakası
Merhaba Sayın üyeler, siteye yeni üye oldum. Malum sebeplerden hukuki bilgilere ihtiyacım var.
Öncelikle durumu özetleyim.
Eşimin bilgisayar başında çok fazla vakit geçirdiğini farkedince bilgisayarını incelemeye başladım. Ve Kısa sürede pek çok email adresi ve kimlikle çeşitli "sosyal" sitelerde arkadaşlar edindiğini farkettim.
Kendi kimliğini (yaşını, resmini, konumunu vs) değiştirerek oluşturduğu bir kimlikle özellikle genç bir delikanlı ile yazıştığını öğrendim. Yazışmalar içinde cinsel çağrışımlar ve söylemler yok. Ancak ona defalarca ne kadar yakışıklı olduğunu yazmış. email adresini vererek kendisine resimlerini göndermesini vs istemiş. Çocuk ona cevap vermediğinde bile ısrarla ona sarkmış. Yıllardır hayalindeki hatta fantazisindeki (cinsel demese de) erkek olduğunu falan söylemiş.
Konum itibariyle fiziksel bir ilişki olmasının mümkün olmadığını biliyorum.
Meseleyi yüzüne vurduğumda ise itiraz etmedi. Boşanma konusunda hemfikiriz ancak 7 ve 5 yaşında 2 oğlumuz var. Eşim yabancı, çocuklar ise çifte vatandaş.
2 sorum olacak,
1- Bu bilgileri bilgisayarından onun isteği ve rızası ile toplamadım. Hackledim desek yanlış olmaz. Bu şekilde bir davranış başıma hukuksal sorun açar mı? Topladığım görüşme kayıtları nı mahkemede delil olarak sunabilir miyim?
2- Bahsettiğim durum ahlaksızlık olarak sunulup çocukların velayetini alabilmem için bana faydalı olur mu? Gördüklerim benim için yeterli ancak hukuki olarak bu içerik aldatılma olarak nitelenmeye size yeterli midir?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: "sosyal" Aldatılma vakası
Alıntı:
cok_uzgunum rumuzlu üyeden alıntı
1- Bu bilgileri bilgisayarından onun isteği ve rızası ile toplamadım. Hackledim desek yanlış olmaz. Bu şekilde bir davranış başıma hukuksal sorun açar mı? Topladığım görüşme kayıtları nı mahkemede delil olarak sunabilir miyim?
2- Bahsettiğim durum ahlaksızlık olarak sunulup çocukların velayetini alabilmem için bana faydalı olur mu? Gördüklerim benim için yeterli ancak hukuki olarak bu içerik aldatılma olarak nitelenmeye size yeterli midir?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap.
1-Aile konutu icinde gizlilik olmaz, esler birbirlerine her zaman sadakatli olmak zorunda, delil toplamak sorun olmaz.
Kullanabilirsiniz. Telefon ve ses kayitlari olsa daha etkili bir delil olurdu.
Evinize ses kayit düzenegi kurabilirsiniz.
Mahkemeden Telefonda kimlerle konustu liste talep edebilirsiniz.
2-Sadakati zedeleyen davranislar olarak degerlendirilir ve esiniz kusurlu olur.
Kusurlu olan taraf fakirlik nafakasi ve maddi manevi tazminat talep edemez.
Cocuklariniza bakabileceginizi ispat edebilirseniz size verilir.
Karı koca arasında sen ben olmaz o yüzden sizinde bilgisayarınız, eşimin bilgisayarından demektense, evimizdeki bilgisayarımızdan demeniz daha hoş olur.
evde 3 bilgisayar var. biri benim, biri eşimin, diğeri ise ortak. bilgileri ortak olanda elde etmiştim zaten. araştırdığım kadarıyla bu sebeple problem olmayacak görünüyor.
Peki söylediğim gibi cinsel bir ifade kullanılmıyor. Ancak birebir "fantazimlerimdeki / hayalimdeki erkek imajısın" gibi ifadeler kullanılmış. Bu söylemler "aldatma"ya hukuken yeterli olur mu? bunun bir ölçüsü var mı yoksa büsbütün hakimin insiyatifinde midir?
Fotoğraf istemesi maddi girişim olsa gerek zaten sayın hakkaniyetli cevaplamış konuyu diye düşünüyorum
Çok zor bir durum geçmiş olsun,
Dava açılana kadar eşimin bilgisayarını temizleyeceğini düşünüyorum. Ayrıca kişisel bilgisayarında daha fazla delil bulabilirim diye düşünüyorum.
Dava açılmadan önce bu delilleri yasal olarak tespit ettirmek için nasıl bir yol izlemeliyim?