Firma Tüketici Hakları Hakem Heyetinin Verdiği Karara Uymuyor Ne Yapmalıyım ?
Öncelikle herkese merhaba;
Aldığım bir cihazla ilgili yaşadığım sorunlar sebebi ile tüketici hakları hakem heyetine başvurdum ve aradan birkaç ay geçtikten sonra lehime bir karar çıktı. Bana ve firmaya tebligat gönderildi. Tebligatta yazana göre ben firmaya cihazı iade edeceğim ve firma da bana ücret iadesinde bulunacaktı. Firmaya cihazı kargo ile gönderdim ve teslim edildi bilgisini aldım. Firma 'da benden hesap bilgilerimi istedi ve birkaç gün içerisinde iade yapacağını söyledi. Ben de hesap bilgilerimi verdim ve beklemeye başladım. Aradan yaklaşık 1 - 1.5 ay geçti fakat firmadan herhangi bir iade gerçekleşmedi tarafıma. Bu süreç içerisinde firma ile defalarca görüştüm fakat net bir yanıt alamadım, "ilgili birime ilettik ödemeniz yapılacaktır." gibi oyalayıcı bir cevap verdiler sürekli. Sizce bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım ? Hiç sesimi çıkarmayıp keyifleri gelince parayı yatırmalarını mı bekleyeyim yoksa hiç yatırmayacaklar mı ? Çok mağdurum, karşı dava açmak da istemiyorum açıkçası çünkü dava için yapacağım masraflar alacağım paradan çok daha yüksek olacaktır, alacağım mebla çok düşük. Yoksa dava açıp kazanırsam tüm masrafları karşı tarafa ödetebilir miyim ama bu da bir risk ? Ayrıca dava açarsam mahkeme sadece tüketici hakları hakem heyeti kararı üzerinden gidip firmanın parayı ödeyip ödemediğini mi? inceler yoksa her şeyi baştan sarıp yaşanan sorunları ve firmanın bu sorunlara karşı verdiği yanıtları vs. olayı başından tamamen mi inceler ?
Cevap verecek herkese teşekkürler. İyi günler, iyi çalışmalar dilerim. Ayırdığınız vakit için ayrıca teşekkürler.
Cevap: Firma Tüketici Hakları Hakem Heyetinin Verdiği Karara Uymuyor Ne Yapmalıyım ?
Kararı icraya koymalısınız çok bir masrafı olmaz (30-40TL).
Cevap: Firma Tüketici Hakları Hakem Heyetinin Verdiği Karara Uymuyor Ne Yapmalıyım ?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kararı icraya koymalısınız çok bir masrafı olmaz (30-40TL).
İcra yöntemleri ve adımları nedir acaba açıklayabilir misiniz ? Bu konuda pek bir bilgim yok, maalesef.
İcra daireleri adliyelerdedir size en yakın adliyeye gidip icra dairesinden bilgi alabilirsiniz.