Mesnetsiz iddaa ile soruşturma açılabilir mi?
Merhaba saygıdeğer arkadaşlar ben stajerliği kalkalı 1 ay olmuş yeni bir öğretmenim.1hafta önce ilçe milli eğitime imza ve adres olmaksızın sadece öğrenci ismi verilerek hakkımda asılsız iddalar içeren bir mail atılmış.Bunun üzerine okul müdürümüz mailde adı geçen öğrenciyle ve velisiyle görüştüğünde böyle birşey yapmadıklarını söylediler.Daha sonra İlçe milli eğitim müdürü okulumuza gelip, müdür beyle görüştü müdür beyde söylenenlerin asılsız olduğunu söyleyince; ilçe milli eğitim müdürü soruşturma açmayacaklarını olayı büyütmeyip bu şekilde kapatacaklarını söyledi.Konu bu şekilde kapandı Ancak ben bu durumdan çok rahatsızım,iftiraya uğradığımı düşünüyorum ve bunu yapanıda bulmak istiyorum şüphelendiğim ise tek kişi var.Acaba ben bu şüphelendiğim kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunsam gerekli araştırma yapılır mı? Araştırma yapıldığı takdirde dielim ki o kişi suçsuz bulundu, o bana dava açabilir mi? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürederim..
Cevap: Mesnetsiz iddaa ile soruşturma açılabilir mi?
kapanmış konuyu gündeme getirir, idareyi hakkınızda soruşturma açmaya zorlarsınız. Akabinde şüphelendiğiniz şahıs hakkında yeterli delil mevcut olup olmadığını kendinizce sorgulamanızı tavsiye ederim.
[QUOTE=young;475805]kapanmış konuyu gündeme getirir, idareyi hakkınızda soruşturma açmaya zorlarsınız. Akabinde şüphelendiğiniz şahıs hakkında yeterli delil mevcut olup olmadığını kendinizce sorgulamanızı tavsiye ederim.
Öncelikle teşekkürederim cvp verdiğiniz için.Dediğinz gibi idareyi zorladım soruşturma açmalar için ilçe milli eğitim ise pek taraftar diil soruşturma açmaya zannedersem başlarının ağrımasını istemiolar..Delil konusuna gelince elimde hiçbir delil yok sadee atılan mailin ıp adresi varmış sadece okul müdürü biliyor ıp adresini.Tek güvendiğim şeyde o ıp adresinin araştırıldığında o kişide çıkacak olması.Bu yeterli bi delil olarak görülmez mi peki
Bence uzatmaya olayi büyütmeye gerek yok unutun gitsin.
Kemal sunalin davaci filmini hatirlayin.
[QUOTE=Hakkaniyetli;475827]Bence uzatmaya olayi büyütmeye gerek yok unutun gitsin.
Kemal sunalin davaci filmini hatirlayin.
İşinizde ii olduğunuzu bildiğiniz halde size böyle bir iftira atılsa siz unutup gidermisiniz peki