Merhabalar ben şu an hala çalışmakta olan aktif ssk çalışanıyım. Eşim(karım) emekli memur ,eşim vefat ettiginde bende nasip olur da ssk dan emekli olursam eşimin maaşından da faydalanıyor muyum.? Siz hocalarım bilgi verirseniz memnun olurum.
Printable View
Merhabalar ben şu an hala çalışmakta olan aktif ssk çalışanıyım. Eşim(karım) emekli memur ,eşim vefat ettiginde bende nasip olur da ssk dan emekli olursam eşimin maaşından da faydalanıyor muyum.? Siz hocalarım bilgi verirseniz memnun olurum.
faydalanırsın
Sayın Özkan nasıl faydalanır?
hukuki olarak kaynak verirmisiniz?
Evet doğru söylüyorsunuz sayın Atilla09 peki her türlüsünü göz önüne alsak Erdoğan beyin dediği gibi.??? Yani her halukarda ne olur.?
İşte cevabım;
Olay gerçekleştiğinde konuyu foruma taşırsanız mutlaka cevap yazarım.:ok
Sosyal sorumluluk ilkesi gereğince bu soruyu şimdi cevaplamayı REDDEDİYORUM. :DD
- - - Updated - - -
Sayın KIRCALI,,
Size Aztekler ve Mayalardan bahsetmek isterim. Amerika kıtasının Mısırlıları kadar bilgili ve çalışkan toplulukları idiler. Yok olmalarına sebep ise anlamsız bir inanışları idi bence...
İnanış ne miydi? Her türlü miras ölen ile birlikte kullanılmaz hale gelirdi.
SGK için bunun tersini düşünürsek, geçim sıkıntısındaki eşler boşanıp nikahsız yaşamakta. Bunun karşılığı olarak da kadın ölen anne veya babasının maaşından yararlanmaktadır.
SGK'nun zaten dengelenemeyen cari hesap dengesi bu gibi kara delikler ile iyice tüketilmektedir. Sonuçta SGK prim mantığı ile çalışmaktadır.
Sosyal devlet ilkeleri ile açıklanmaya çalışılsa da parasal sistem olduğu sürece Sosyal Güvenliğin devamı ancak ve ancak ülkelerin Emperyalist politikaları ile ayakta kalabilir.
Bu da gerek Kominizim ve gerekse Emperyalizmin kesişme noktasıdır. Hal böyle olunca hiçbir izim parasal sistem var olduğu müddetçe anlam ifade etmez.
SONUÇ: Lütfen önce parasal sistemi anlayalım.
Net cevabı vermekten bilerek ve isteyerek imtina ediyorum.:DD
Saygılarımla...
Azteklerde ssk mı varmış, anlamadım ki ben şimdi:alala:alala:alala
Bende kaldırıp eşimi öldürmiyeceğim.! Hem bu olayı öğrenmemi eşim istedi,Çünkü yaş itibarıyla benden biraz büyük,sormakta da haklıyız bu sebebten.Fiziksel olarak görünen ilk önce o ama Allah bilir yine de ölümün kime geleceği otururken eşimle öğle merak ettik ve bende sordum.
Eşime İzmir deki bir bayan arkadaşı emekli memur,eşi de emekli memur biz alamıyoruz vermiyorlar demiş bizde o sıra aklımıza geldi.Çokta önemli değil biz çok mutlu hem süper mutlu bir aileyiz Rabbım ağız tadımızı bozmasın.
Eskiden SSK BAĞKUR EMEKLİ SANDIĞI hepsi bağımsız kurumlardı. Şimdi hepsi SGK çatısı altında.
AZTEKLER konusuna gelince kaynakların Aktueriyal kullanılmamasının sonucu yok oldular.
Bende diyorum ki biz Türkler SGK nu zaten AKTUERYAL kullanmıyoruz. Sonumuzu malum.
Paradan kurtulmalıyız. İşaret etmek istediğim TAM da budur.
AKTUERİYAL: sigorta risklerine ve istatistiklere dayanan (ekonomi)
- - - Updated - - -
Sayın Kırcalı bu soruyu cevaplama işini madem bana bıraktı. Ben de onun 2007 deki cevap linkini vereyim size. Pek bir şey değişmediğini sanıyorum.:ok
Allah muhabbetinizi bozmasın. İşimiz latife. Lakin sanal dünyadakı sapkınlıkları da hafife almamalı. :ok