İnfaz koruma memurluğu hİzmet Öncesİ eğitim sonrasinda hagb sebeb gösterilerek atamanin yapilmamasi
255.dönem infaz koruma öğrenciliği sınavını kazanarak hizmet öncesi eğitimi başarı ile tamamladım,14 şubat 2013 tarihin de atamam yapılması gerekirken şahsımın 2008 yılında yapmış olduğu bir hatadan dolayı hükmün açıklanmasının ertelenmesi hükmü bulunması nedeni ile Adalet bakanlığı ceza tevkif evleri genel müdürlüğü’ nün 21/01/2013 tarih ve 61447256/800/8762 sayılı yazıları gerekçe gösterilerek atamam yapılmamıştır.
Başvuru yaparken bu durumu göz önünde bulundurdum ve hükmün açıklanmasının ertelenmesi hükmü' nü detaylı araştırdım. Yargıtay kararları dahil hagb kararlarının memuriyete engel olmadığını öğrendim, Ayrıca başvuru şartlarında da bir engel yoktu, örneğin polis akademisinde olduğu gibi başvuru şartlarında hagb olmamak ibaresinin infaz koruma öğreciliği nin başvuru şartların olup olmadığını kontrol ettim ,başvuru şartlarında böyle bir ibare olmadığından gönül rahatlığı ile başvurumu yaptım.
Okula geçici öğrenci olarak kaydım yapıldı, daha sonra güvenlik soruşturması bittikten sonra kesin öğrenci kaydı yapıldı, okulu başarı ile bitirip memleketim Erzurum dan görev yapacağım İzmir T1 tipi ceza infaz kurumuna staj için gittim, stajım 40 gün sürdü burada orada görevli infaz memuru arkadaşlarla aynı şartlarda sabah 08:00 akşam 17:00 saatlerinde çalışarak işin pratiğini öğrendim başarı ile stajımı 96,5 puanla bitirdim. Memlekete döndüm atamamı beklerken açıklanan atama listesinde ismim olmadığını gördüm komisyonu aradım ve mail adresime bir yazı gönderilerek atamamın uygun görülmediği bildirildi.Karardan 12 gün sonra haberim oldu Tarafıma resmi tebligat yapılmadı , iptal davası açarsam kazanma şansım ne dir ? Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımdan yardım rica ediyorum.Bakanlıktan gelen yazının kopyası aşağıdadır saygılarımla
T.C.
İZMİR
ADLÎ YARGI
İLK DERECE MAHKEMESİ
ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI
Konu :İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenciliği hakkında
Erzurum Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonunca İzmir
Ceza İnfaz Kurumlarına atanmak üzere yapılan İnfaz ve Koruma Memuru Öğrenciliği
sınavında başarılı olarak hizmet öncesi eğitiminizi tamamladığınız anlaşılmıştır.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yönetmeliğinin 15. Maddesi
gereğince yapılan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında hakkınızda
güvenlik ile ilgili konularda ilişik kaydına rastlanmış ve Komisyonumuzca
yargılamanıza sebebiyet veren eylemlerinizin incelenmesi için Değerlendirme
Komisyonu kurularak, Değerlendirme Komisyonu kararları incelenmek üzere Adalet
Bakanlığı Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.
Bakanlıkça yapılan incelenme sonucunda Adalet Bakanlığı Ceza ve
Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 21/01/2013 tarih ve 61447256/800/8762 sayılı
yazıları gereğince atamanızın yapılmasının uygun görülmediği bildirilmiştir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Cevap: İnfaz koruma memurluğu hİzmet Öncesİ eğitim sonrasinda hagb sebeb gösterilerek atamanin yapilmamasi
Hocam sonucu merak ettim benimde durum aynı noldu
Cevap: İnfaz koruma memurluğu hİzmet Öncesİ eğitim sonrasinda hagb sebeb gösterilerek atamanin yapilmamasi
İdareye karşı dava açacaksınız.HAGB memuriyete engel değildir.Neyden olursa olsun HAGB aldıysanız sonuna kadar gidin.Nedenine gelince HAGB '' sanık hakkında hukuki bir sonuç doğurmamayı ifade eder'' yani hakkınızda bir mahkumiyet hükmü yok.Eğerki delil yetersizliği olsaydı dönemezdiniz, ancak HAGB olduğu için öncelikle zaman kaybetmeden idareye karşı dava açın.