Boşanma davası sonrası malda hak talebi
Boşanma sırasında eşler birbirinden maddi manevi tazminat talebinde bulunmadaıklarını talep etmişler. kesinleşme kararı tebliğ edilmiş. üzerinden 2 ay geçmiş. Kredi ile evlilik sırasında alınan bir ev var. Tapu kadın üzerine. Erkek evin yarısı benim diyerek evin satılmasına engel oluyor. Kadın borcu her ay ödüyor. Erkek borç ödemiyor. Erkek söz konusu evin yakınında emlakçılık yaptığı için ev için gelen müşterileri kaçırıyor ve kadını tehdit ediyor.
Erkek hakkında nasıl bir şikayette bulunulabilir?
Erkek ev üstünde hak talep edebilir mi?
Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.
Cevap: Boşanma davası sonrası malda hak talebi
Cevap veren yok mu acil yardım lazım
ortada mahkeme kararı var mı? Yada süren bir mahkeme?
- - - Updated - - -
Tapu kütüğünde düşülmüş şerh vs.
Mal ortaklğı rejimine göre evlilikte oluşan borçlar, menkul ve gayrimenkuller ortaktır.
Paylaşılmalıdır.
Zaman aşım süresi 5 yıldır.
Yasal olarak dediğiniz gibi hukuk açısından!!!
Anlaşma içersinde Ev ile ilgili paylaşım maddesi yok ise erkek hak talep edebilir. Fakat bu Hakkını yasal yollardan aramalıdır. Tehdit ve Şantaj suçtur.
tehdit için savcılığa şikayet. Ev ve mal varlığı için mal rejiminin tasviyesi davası açılması gerekir.
cevaplarınız için teşekkürler.
Her iki tarafta maddi manevi tazminat talebinde bulunmadığını beyan etmesine rağmen,kesinleşme kararında da var yinede erkek hak talebinde bulunabilir öylemi?
Pratik olarak dediğiniz gibi oluyor uygulama açısından, bana sorarsanız da ki lütfen sormayın dava açtığıyla kalır.
insanlara hemen dava açma mantığında bulunmuyalım biraz hoşgörülü olalım özümüzde bu var.