Cevap: Evrakta sahtecilik
Görüş belirtecek bir hukukçu yokmu?
Sizin çalışamamanız nedeniyle uğradığınız zarar, ceza yargılamasının konusu değildir. Hakim HAGB kararı için sizin talebinizle bağlı değildir. Özel veya Resmi Evrakta sahtecilik suçuna ilişkin ceza maddesine bakar, HAGB için gerekli koşullar varsa bağımsız takdiri ile karar verir. İster hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına, isterse cezaya veya beraate karar verir.
Sayın Litigation. Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.
Sanık 2 aylık maaşımı vermemek ve beni 1 yıl süre ile çalıştırmamak amacıyla 3 sahte evrak düzenliyor ve ben 1 yıl süreyle kazanç kaybına uğruyorum. Bu 3 sahte evrakta 3 farklı kişiye ait imzalar var ve kişilerin imzalarından haberi yok. Ayrıca bu kişilerden 2 tanesi ile de, 2 sahte imza ile sözleşme düzenlenmiş ve milli eğitimden atamalarıda çıkmış. 11 kez sahte imza atan birinin anladığım kadarıyla ceza almadan ve verdiği zararları telafi etmeden kurtulması mümkün. Ne yapalım demekki adalet bu. Katılan olarak mahkemeye gidiyordum. Öyleyse ne gitmeme ne talepte bulunmama gerek yok. Hakim dikkate bile almayacak. Yinede yanıtınız için teşekkürler.
benim başımda da bir sıkıntı var evrakta sahtecilik. mezun olmadığım okuldan mezun olmuş gibi gösteren belge tanzim ettim. sonra da iş başvurusunda bulundum iş yerim güvenlik araştırmasında öğrendi benim mezun olmadığımı ve dava açtılar bana özel evrakta sahtecilikten. ben iş yerinde 2 ay çalıştım. çalıştığım süre boyunca tarafıma verilen paralrın iadesini sağlasam ceza almadan kurtulabilir miyim acaba. memurluk var önümde yoksa hayatım yanacak.
Bu fiilinizle birine zarar vermemişseniz ve daha önce sabıkanız yoksa xe kimse sizden davacı değilse genellikle hakimler hükmün açıklanmasını erteliyorlar. Buda sizin memurluğunuzu etkilemez ve 5 yıl sonunda bir suç işlemezseniz hiç sahtecilik suçu işlememiş gibi olacaksınız. Hakim neye karar verirse onu yapın. Zarar var karşılayın derse karşılayın. Kurtulursunuz.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sizin çalışamamanız nedeniyle uğradığınız zarar, ceza yargılamasının konusu değildir. Hakim HAGB kararı için sizin talebinizle bağlı değildir. Özel veya Resmi Evrakta sahtecilik suçuna ilişkin ceza maddesine bakar, HAGB için gerekli koşullar varsa bağımsız takdiri ile karar verir. İster hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına, isterse cezaya veya beraate karar verir.
Kişi katılan ise ki müşteki olarak değerlendirilmiş olabilir zararı giderilmeden hagb mümkün olmaz diye düşünüyorum aksi olursa üst mahkemeye itiraz edilir karar bozulabilir.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Kişi katılan ise ki müşteki olarak değerlendirilmiş olabilir zararı giderilmeden hagb mümkün olmaz diye düşünüyorum aksi olursa üst mahkemeye itiraz edilir karar bozulabilir.
İlk ifade verdiğimde mağdur idim. Daha sonra mahkemede katılan olmak istediğimi belirttim. Bence de hakim zarar ziyan ne ise bunu karşılatmadan HAGB kararı vermemeli. Bir hukukçu arkadaşım sen hakime bakma neistiyorsan nasıl olmasını istiyorsan yaz dosyana koy. Yerel mahkemeler pek bakmıyorlar bu taleplere, ama yüksek mahkemeler mutlaka bakar demişti. Bende usula kaidesinde ne istiyorsam yazıp verdim hakime.