Banka Dekontu ile Ne Davasi acilir?
Selam arkadaslar,
Sirketimde bir calisana banka kanali ile borc para verdim ancak aciklama kisminda x y odeme diye yazdim,
calisan bu para ile gidip kendi kredi borclarini odedi, ve daha sonra sirketten ayrildi ve su an kendisine ulasamiyorum,
internnetten arastirdigim kadari ile bu parayi alabilme sansimin dusuk oldugu anlasiliyor ancak belli asamalar var genelde ilamsiz icra takibi yapin diyor
hangi asamalari izlemeliyim.
Tesekkurler...
Cevap: Banka Dekontu ile Ne Davasi acilir?
Dekont ile ilamsız icra takibi başlatılabilir fakat dekontta borç verildiğine dair bir ibare olmadığı için parayı verdiğiniz kişi açtığınız ilamsız icra takibine itiraz ederek "bana borcu vardı onu ödedi" de diyebilir. Bu yüzden zor görünüyor. Fakat ben olsam ilamsız icraya başvururdum, bildiğim kadarıyla 7 gün itiraz hakkı var, bunu kaçırırsa borç kesinleşir. Panikleyip borcu ödeyedebilir.
Verilen borcun miktarı ne kadar?
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Verilen borcun miktarı ne kadar?
selam @ismail32 verilen 3 tane ayri dekont var 20K, 30K, 30K olmak uzere, ancak sunu sormak istiyorum bana borcu vardi demesi kisiyi kurtarirmiki,
sonucta benim ona borcum yok bunu ispatlamasi gerekmiyormu...
Belirli bir iddia ile mahkemeye başvuran siz olduğunuza göre ispat yükü de iddia sahibinde olduğuna göre sizin iddialarınızı ispatlamanız gerekmekte.
Ne diyecek ben patrona borç verdim mi?
Maaş ödemeleri elden mi?
20k 30k ne oluyor ?
- - - Updated - - -
Sizin elinizde dekont var iddiaya dayanak ispat külfeti karşı tarafa düşer diye düşünüyorum zaten dekontta borç yazsa idi belgeli alacak olurdu heralde.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Ne diyecek ben patrona borç verdim mi?
Maaş ödemeleri elden mi?
20k 30k ne oluyor ?
- - - Updated - - -
Sizin elinizde dekont var iddiaya dayanak ispat külfeti karşı tarafa düşer diye düşünüyorum zaten dekontta borç yazsa idi belgeli alacak olurdu heralde.
20K = 20000 TL 30K= 30000TL
sahis o tarihlerde gidip kendi uzerine icralara yatirdi paralari eger bana yalan soylemedi ise soylemleriniz beni umutlandirdir yani olay ispata giderse karsi taraf gidipte dediginiz gibi patrona borc verdim diyemeyecektir, sonucta maaslarinida bankadan gecirdim, buna dolandiricilik davasi acilabilirmi, cunku burada iyi niyetim kotuye kullanildi ve ben artik paradan cok yapilan bu sahtekarligin uzerine gidiyorum sahsin ayrica bir kac ayri alacaklisida var onlarla beraber dava acabilirmiyim yani bu benim magduriyetimi kanitlamamda yardimci olurmu acaba?
Miktarlar çok yüksek siz kendinizi kurtarın diğer alacaklıları düşünmeyin her koyun kendi bacağından, iyi bir avukat (konusunda uzman editörümüz ENGİN OĞUZ Beyde konuya ileti eklese süper olurdu) tutun ve başlangıç için 20k dan dava açın ki kazanırsanız diğerlerini açın mahkeme masrafları vs size külfet olmasın miktarlar büyük olduğu için karşı tarafın avukat tutmama ihtimali yok gibi