Fazla yatırılan SGK primi
Merhaba;
Ben 3.8.1978 Dogumluyum ve 1.4.1996 senesinde sigortalı olarak işe başladım ve şu anda toplam prim gün sayım 5130 gün benim sorum şu ne zaman emekli olabilirim birde emekli olana kadar çalışmaya ve prim ödemeye devam edeceğim için fazla yatacak olan prim gün sayım beni nasıl etkiler lütfen bana yardımcı olun
Cevap: Fazla yatırılan SGK primi
Alıntı:
alimurtaza rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Ben 3.8.1978 Dogumluyum ve 1.4.1996 senesinde sigortalı olarak işe başladım ve şu anda toplam prim gün sayım 5130 gün benim sorum şu ne zaman emekli olabilirim birde emekli olana kadar çalışmaya ve prim ödemeye devam edeceğim için fazla yatacak olan prim gün sayım beni nasıl etkiler lütfen bana yardımcı olun
Sayın Murtaza;
6111 Sayılı Torba yasa Bağkur ve SSK primlerini dahi gün sayınızı artırmamak üzere aynı anda yatırabileceğiniz yönünde hüküm içermektedir.
Özetle yüksek prim emeklilikte gün sayısı emsallerinize göre yüksek emekli maaşı almanız demektir. Yaş, işe giriş ve prim gün sayısı aynı olan iki yükümlüden biri 500 diğeri 750 TL emekli maaşı alıyor ise bunun sebebi 750 TL maaş alanın çalışırken ödediği primlerin yüksek olmasıdır...
Emekliliğinizi öğrenmek için de www.sgk.gov.tr linkindeki uygulamadan detay bilgiler alabilirsiniz.
Bizim burada size vereceğimiz kulaktan dolma bilgiler olacaktır.
Saygılar..