İkametimin olmadığı eve haciz konabilir mi?
Arkadaşlar merhaba, öncelikle durumumu kısaca açıklayayım.
2009 yılında kız kardeşimin nişanlısı tarafından dolandırıldım. Başıma bir kaç farklı yerden çeşitli borçlar açtı. Şu an kendisi bana bu borçları taksit taksit ödüyor ve ben de ödemeleri bu bir kaç farklı yere aktarıyorum. Bu yüzden evime haciz gelmemesi için taşındığım eve ikametimi almadım. Borçlar bittiğinde alacağım.
Bu borçlar arasında Türk Telekom'a da bir borç mevcut. Benim adıma telefon hattı bağlatmıştık adamın ofisine. O borcu da öğrenip şahısla konuşmak için 1 ay önce avukatı aradım. İşlemin uzun süreceğini ve bana ulaşacaklarını söylediler. İrtibat numarası olarak benim adıma olmayan ama bu evin olan telefon numarasını verdim. 330 TL olan borç 4 senede 1.130 TL olmuş. Türk Telekom'da çalışan bir arkadaşımdan faizlerin silinip avukat masraflarının sıfırlandığı tatlıya bağlayalım kampanyasının her sene sonunda yapıldığını öğrendim ve bu borcu 1.130 TL olarak ödemek yerine sene sonunda faizsiz olarak ödemek istiyorum. Bu yüzden avukata geri dönüş yapmadım.
Dün avukat evi aramış ve Telekom'un ev numarasından adresi tespit edip haciz koymalarını istediğini söylemiş. Böyle bir şey olabilir mi, yapabilirler mi? Benim üzerime olmayan bir telefon numarasından ikametimin olmadığı adrese sırf irtibat numarası olarak bu numarayı verdiğim için haciz getirebilirler mi?
Cevabınızı dört gözle bekliyorum. Şimdiden minnetlerimi sunarım.
Cevap: İkametimin olmadığı eve haciz konabilir mi?
Kayıtlı ikamet adresiniz dışında başka bir adreste devamlı surette yaşadığınız tespit edilirse (ana evi, baba evi, kardeş evi, akraba evi, hatta sevgilinin evi vs..) bu eve de gelinip eşyalar haczedilebilir. Ancak evin asıl maliki, eşyaların kendisine ait olduğunu kanıtlayabilirse istihkak iddiasıyla eşyaları geri alabilir.