Annem dedemden önce vefaat etti.babama miras kalir mi?
merhabalar
annem dedemden önce vefaat etti.babama miras kalirmi babam evli çocuklu tşklr.
2 sorum.
annem dedemin olumunde bazı mal varlıkları için
tapuda şole bir ibare var
taşinmazdaki hisselerinin çıplak mülkiyetini uhdelerinden bırakıp intifa hakkını anneanneme satişlarından tescil edildi.
bir yazı var.bu ne anlama gelir.babama burdan hisse duşermi tşklr
Cevap: annem dedemden önce vefaat ettim.babama miras kalirmi
Babasından önce vefat eden annenizin, hayatta kalan eşi, yani babanız;
annenizin anne ve babasından kalacak olan miraslarından herhangi bir pay alamaz.
Annenizin mirasçısı olarak siz ve varsa başka kardeşiniz( annenizin çocukları) dedeniz ve annenizin mirasında hak sahibi olursunuz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Babasından önce vefat eden annenizin, hayatta kalan eşi, yani babanız;
annenizin anne ve babasından kalacak olan miraslarından herhangi bir pay alamaz.
Annenizin mirasçısı olarak siz ve varsa başka kardeşiniz( annenizin çocukları) dedeniz ve annenizin mirasında hak sahibi olursunuz.
yeni konu açmak istemedim .konuya benzer bir sorun olduğu için buradan devam etmek istedim.
babannemiz 1944 yılında .onun babası(büyük dedemiz) ise 1954 yılında vefat etmiş.büyük dedenin arazileri (1972 ve1978) yıllarında yanılmıyorsam tapulama geçiyor ve babanne hariiç diğer 4 kardeş üzerine yapılıyor. zamanla itiraz hakkı geçtiği için bir hak talep edilemiyor .babamızda vefat ediyor .
daha sonra kardeşlerden biri(4 kardeşten )bekar olarak vefat ediyor .bizim ona hissemiz çıkıyor.
ama sormak istediğim biz babanne adına buradan tekrar hissedar olamazmıyız.
sebepsiz zengin olma davası açabilirsiniz dediler .birde saklı pay dan bahsedildi ama onu anlayamadık
Alıntı:
bursalı63 rumuzlu üyeden alıntı
yeni konu açmak istemedim .konuya benzer bir sorun olduğu için buradan devam etmek istedim.
babannemiz 1944 yılında .onun babası(büyük dedemiz) ise 1954 yılında vefat etmiş.büyük dedenin arazileri (1972 ve1978) yıllarında yanılmıyorsam tapulama geçiyor ve babanne hariiç diğer 4 kardeş üzerine yapılıyor. zamanla itiraz hakkı geçtiği için bir hak talep edilemiyor .babamızda vefat ediyor .
daha sonra kardeşlerden biri(4 kardeşten )bekar olarak vefat ediyor .bizim ona hissemiz çıkıyor.
ama sormak istediğim biz babanne adına buradan tekrar hissedar olamazmıyız.
sebepsiz zengin olma davası açabilirsiniz dediler .birde saklı pay dan bahsedildi ama onu anlayamadık
yardımcı olabilecek kimse yokmu acaba
dava açmak istesek hangi mahkemeye müracaat etmeliyiz