Yargıtay'ın Verdiği 'Düşme' Kararı Ne Anlama Geliyor
Değerli hukukçu arkadaşlarım merhabalar;
2005 yılından beri devam eden bir davam var. 2009 yılında Yargıtay 'Bozma' kararı ile dosyamı geri gönderdi. Ve mahkeme süreci yeniden başladı. Yargıtay'ın internet sitesinden dosyamı incelediğimde Karar Tarihi : 23/01/2013 ve Dosya Kapatma Tarihi : 28/02/2013 bilgileriyle birlikte Yargıtay kararı olarak Düşme görünüyor. Düşme kararının hukuki anlamı nedir acaba? Davam kapanmış mı oluyor? Yoksa davama bakan savcılık makamı haliyle mahkeme davayı yeniden mi görecektir? Bundan sonraki süreçte savcılık tekrar dava açıp tekrar yargılama yoluna mı gidecektir? Sorumla ilgili hukukçu arkadaşlardan yardım ve bilgi rica ediyorum. Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yargıtay'ın Verdiği 'Düşme' Kararı Ne Anlama Geliyor
Arkadaşlar kendi mesajıma peş peşe mesaj göndererek yorum kirliliği yapmak istemiyorum. Kusura bakmayın lütfen. Ama soruyu 150'ye yakın kişi okumuş malesef bir kişi bile yardımcı olamamış. Konu hakkında fikir verebilecek kimse yok mu acaba? Tekrar tekrar teşekkürler.
Cevap: Yargıtay'ın Verdiği 'Düşme' Kararı Ne Anlama Geliyor
Bozma kararı verildiyse dosya tekrar görülmek üzere yerel mahkemeye yeniden gönderilir. Ancak düşme sonucu karar bozulmuşsa, zamanaşımı ya da davadan vazgeçme gibi bir durum söz konusu olabilir.