Xmarkasınınrezaleti.com diye bir site açsam?
Merhabalar. Sorumu kısa bir kurmaca hikaye ile anlatmak istiyorum.
Bir ay once X firmasının ürettiği markası tescilli olan Kremlikedi'den aldım. Fakat kremin kullanılmış olduğunu farkettim. Şikayet siteleri üzerinden yaptığım şikayetlerde bana klasik cevaplar verdiler, geri dönüş yapmadılar. Ben de NedenXAlmamali.com veya kremlikedirezaleti.com diye domain alıp site açmaya karar verdim. Bu sitede X firmasının ürettiği ürünlerin hepsinin kötü yönlerinden, içeriğindeki zararlı olduğu kanıtlanmış maddelerden (paraben gibi), şikayet sitelerinde yapılan şikayetlerden kısaca bahsedeceğim (hakaret içermeden tabi ki). Açtığım siteyi gerçek adım soy adım ile firmaya bildirecek ve kullanılmış ürünün yenisini bana kargolamadıkları sürece siteyi aktif tutacağımı, siteyi neden açtığımı söyleyeceğim.
Bu hikayede herhangi bir hukuksuzluk var mıdır? Örneğin onların tescilli markalarını domain isminin içeriğinde kullanmam sorun yaratır mı? Bahsettiğim firma çok büyük kozmetik yiyecek temizlik vs işleri yapan bir firma.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Düzenleme: Ya da vaz geçtim ürünü kargolamalarını istemekten. Daha iyi bir teklifleri olursa kapatırım.
Cevap: Xmarkasınınrezaleti.com diye bir site açsam?
Alıntı:
ucmayanaraba rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Sorumu kısa bir kurmaca hikaye ile anlatmak istiyorum.
Bir ay once X firmasının ürettiği markası tescilli olan Kremlikedi'den aldım. Fakat kremin kullanılmış olduğunu farkettim. Şikayet siteleri üzerinden yaptığım şikayetlerde bana klasik cevaplar verdiler, geri dönüş yapmadılar. Ben de NedenXAlmamali.com veya kremlikedirezaleti.com diye domain alıp site açmaya karar verdim. Bu sitede X firmasının ürettiği ürünlerin hepsinin kötü yönlerinden, içeriğindeki zararlı olduğu kanıtlanmış maddelerden (paraben gibi), şikayet sitelerinde yapılan şikayetlerden kısaca bahsedeceğim (hakaret içermeden tabi ki). Açtığım siteyi gerçek adım soy adım ile firmaya bildirecek ve kullanılmış ürünün yenisini bana kargolamadıkları sürece siteyi aktif tutacağımı, siteyi neden açtığımı söyleyeceğim.
Bu hikayede herhangi bir hukuksuzluk var mıdır? Örneğin onların tescilli markalarını domain isminin içeriğinde kullanmam sorun yaratır mı? Bahsettiğim firma çok büyük kozmetik yiyecek temizlik vs işleri yapan bir firma.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Düzenleme: Ya da vaz geçtim ürünü kargolamalarını istemekten. Daha iyi bir teklifleri olursa kapatırım.
Ciddi Tazminat yaptırımları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. D.n.ne diye bir yoğurt markası LCW gibi tekstil firması bu tür haberlerden çok çekti. Yapanları da buldular diye biliyorum.
Bence çok riskli. Tüketici Hakkınızı kullanın. Ülkemizde kendi başınıza hak almaya kalkmak suçtur...
O haberleri sanırım ben de okumuştum fakat gerçek dışı iddialarda bulunduklarını hatırlıyorum. Mesela kremlikedi kremin içerisinde metilparaben maddesi var. Kendileri de kutu üzerine yazmışlar. Parabenin de kanserojen etkisinin olduğu vurgulanıyor hatta büyük firmalar parabensiz ürünler üretmeye başladılar bile. Veya ürettiği hazır çorbaları beğenmediğimden y markasınınkinin daha güzel olduğundan bahsedeceğim bir blog gibi. Tutup da kremin içine köpek yağı koyuyorlar demeyeceğim :D
Şantaj dan yargılanırsınız.