Web Sitesi Yaptırdım Ancak Tamamlanmadı
Merhaba
2012 Haziran ayında bir bilgisayar mühendisi ile anlaşıp bir websitesi yaptırdım.Bana ilk başta 600TL dedi site kısmen tamamlandıktan sonra ben sadece kendi sitemde editörlük yapabilecek konumdayım sitenin hiçbir dosyası elimde değil ve bunlar için benden 2600TL daha ücret istiyor ancak ilk başta böyle anlaşmamıştık ve sitede yapılması gereken önemli yerler var fakat ilgilenmiyor.Maillerdeki tüm konuşmalar kayıt altında banka dekontum da var dava açmam gerekir mi hakkımı aramam için ne yapmam gerekir?
Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla
Cevap: Web Sitesi Yaptırdım Ancak Tamamlanmadı
Alıntı:
AC22 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
2012 Haziran ayında bir bilgisayar mühendisi ile anlaşıp bir websitesi yaptırdım.Bana ilk başta 600TL dedi site kısmen tamamlandıktan sonra ben sadece kendi sitemde editörlük yapabilecek konumdayım sitenin hiçbir dosyası elimde değil ve bunlar için benden 2600TL daha ücret istiyor ancak ilk başta böyle anlaşmamıştık ve sitede yapılması gereken önemli yerler var fakat ilgilenmiyor.Maillerdeki tüm konuşmalar kayıt altında banka dekontum da var dava açmam gerekir mi hakkımı aramam için ne yapmam gerekir?
Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla
Bir Mimar size bina projesi çizdiğinde proje sizin malınız değildir. Fikir ve sanat eserleri kanununa göre Source code (Kaynak Kod) faklı bir anlaşmanız yok ise her zaman yazarındır. 600 lira rakamda sadece lisans hakkını verdiğini gösteriyor. Tabii ki editörlüğünü yapabiliyorsanız adam işini fazlasıyla yapmıştır.
Sizin satın almış olduğunuz sitenin kullanım hakkıdır. (Bakın dev yazılım firmalarına, Microsoft, Apple, IBM, Addobe.) Eğer bu kodları verirse artık küçük değişiklerle yüzlerce benzer web sitesi tasarlayıp satabilirsiniz. Hiçbir yazılım mühendisi veya firması buna katlanamaz.
Bilgisayar yazılımları kopyalanırken, yüklenirken ve çalışırken çok basit gibi gelir. Oysa arkasında ciddi bir bilgi birikimi ve emek vardır.
Saygılarımla...