Mirastan Mal Kaçırma Davasında Kötü Niyet Nedir?
Merhabalar,
Benim babamın dedesi mal varlığının tamamını bedelsiz olarak tek oğluna devretmiş zamanında. Bu devir sırasında sırasında babamın annesi hayatta değilmiş ve babamın babası da 2. eşiyle evli oldugunda hak sahipleri babam ve amcam olmasına rağmen onlara gerekli hak verilmemiş.Babamın annesi ve diğer 2 kardeşe bir şey verilmemiş. Ve babamın dayısı ( tüm mirası alan ) vefat ettiğinde tüm mallar onun cocuklarına kalmış. Ben şuan babamdan vekalet alarak ve şahit bularak bu davayı açsam bir sonuca ulaşma şansım nedir acaba bunu merak ediyorum?
Forumdan takip ettiğim kadarıyla birkaç bilgiyi araştırdım. Babamın dayısı tüm mirası üstüne alırken herhangi bir işte çalışmamaktaydı ve ortada bir satış sözleşmeside bulunmamakta zaten. Babamın dedesi de mal satışı yapmamakta ve maddi olarak oldukça iyi durumda kaba tabiriyle toprak ağası olarak anılcak konumda biriymiş.
Bazı avukatlar davanın bunca yıl beklemesınden dolayı kötü niyetten hakimlerin davayı düşürebilme olasılıgının oldugunu soyluyolar bu mumkunmu? Bu haktan yeni haber olmuş biri olarak bu haksızlık olmazmı? bu konuları merak etmekteyim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Cevap: Mirastan Mal Kaçırma Davasında Kötü Niyet Nedir?
Babanızın dedesi devreden ise dedeniz davacı olabilir. Mirascılar kendi paylarına hak talebinde bulunabilir.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Babanızın dedesi devreden ise dedeniz davacı olabilir. Mirascılar kendi paylarına hak talebinde bulunabilir.
babanız davacı olabilir mi demek istediniz tam anlamadım.
ve hangi koşullarda davayı kazanabilceğimiz hakkında fikriniz varmı?
Malı devreden kişinin oğlu (mirasçısı) neyiniz oluyor anlatımlarınızdan dedeniz olduğu sonucu çıkıyor